Recept na útulný interiér i terasu? Nespoutaný boho styl

Redakce, 17.5.2024
ilustrační

Boho bydlení je přesným opakem toho minimalistického – překypuje bohatstvím doplňků a dekorací, působí svobodomyslně a živelně, navíc dýchá atmosférou prázdnin i dalekých krajů.

Proč si boho trend v posledních letech získal takovou oblibu? Především pro svůj nezaměnitelný vzhled i pocit pohody a komfortu, který z něj vyzařuje. Jsou pro něj typické zejména hřejivé zemité tóny, přírodní materiály, zdobné doplňky, etno a vintage prvky, stejně jako bohatě texturované látky. Oblíbeným trikem je vrstvení textilií, což dodává domovu přívětivý nadýchaný charakter.

Jak na to?

Boho se dá zakomponovat jak do bydlení zařízeného nábytkem ve vintage či skandinávském stylu, tak do domácnosti vybavené šik přírodními kousky, např. z ratanu, mangového dřeva nebo zdobenými vídeňskou pleteninou. V boho interiéru by rozhodně nemělo chybět závěsné textilní nebo ratanové křesílko, kulatý jutový koberec či lapač snů.

S vlastním přispěním

Specifickým detailem jsou pak doplňky a dekorace zhotovené technikou makramé, tedy drháním. Lze s ní vytvořit mnoho věcí do domácnosti: od nástěnných aplikací a povlaků na polštářky přes taburety až po složitá díla, jako jsou už zmíněná závěsná křesla. Výhodou techniky je, že kromě rukou a příze není nic víc potřeba. Tyto mimořádně dekorativní záležitosti si tak zvládnou ti zručnější vyrobit i sami doma.

 

Zdroj: Moebelix



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky