eTrader (eTrader)
Akcie ve světě  |  18.06.2013 15:39:22

Stručná situace Wall Street: opening 18.6.13 ve stylu wait-and-see

Úterní obchodní seance může navazovat na úvodní trading týdne, který začal trojciferným nárůstem blue chips indexu DJIA (konkrétně to bylo 109,6 bodů na 15179,85 bodů).

K dispozici jsou podle ekonomického kalendáře vlivná makrodata ve složení index spotřebitelských cen CPI (maloobchodní inflace) za květen s výsledkem 0,1% vs. očekávání růstu o 0,2% (jádrová podoba vyšla s číslem 0,2% vs. předpoklad 0,1%), následují údaje z housingu za květen v podobě výstavby nových domů s cifrou 914 tis. vs. očekávání 950 tis. a stavební povolení dosáhly úrovně 974   tis. oproti odhadu 983 tis. Dalšími informacemi jsou ICSC/GS Store Sales, Redbook a aukce 4W Bill od Treasury.

Zajímavou informací může být interview prezidenta Obamy v souvislosti s dalším působením šéfa FED Bernankeho ve funkci, když řekl, že chairman FED zůstal v pozici již déle než chtěl resp. předpokládal…Bernankeho druhé funkční období tak skončí 31.1.2014 a zřejmě bude nahrazen.

Samozřejmě je nutno zmínit začátek dvoudenního meetingu FOMC FED, kde bude zvláště sledován výsledek z pohledu dalšího účinkování centrální banky v odkupech státních dluhopisů, tedy akce QE. Nicméně objevují se hlasy, že inflace je ošetřena a je poměrně nyní nízko, což dává centrální bance více prostoru i času na zlepšení zaměstnanosti předtím než začne s omezováním stimulační aktivity.

Německý indikátor investorské důvěry ZEW vzrostl v červnu na 38,5 bodů vs. květnový údaj 36,4 bodů a tím překonal konsensus 38,1 bodů. Sentiment pro eurozónu povyrostl na 30,6 bodů  z předchozího 27,6 bodů.

Britská inflace, tedy CPI za květen zaznamenal meziroční růst o 2,7% vs. dubnový údaj 2,4% a oproti očekávání na úrovni 2,6%. Meziměsíčně to bylo na úrovni 0,2% (beze změny), ale nad očekáváním s číslem 0,1%.

Hlavní US akciové indexy se tak dostávají na začátku obchodování na následující stavy: DJIA +0,41%, Nasdaq Composite +0,40% a SP 500 +0,28%.

Na komoditních trzích se ropa na NYMEX nachází na kursu 97,05 USD za barel a zlato je na ceně 1371,80 USD za trojskou unci (cca -11 USD). Na forexu jsou cross rates EUR/USD na hranici 1,3357.

Na trhu státních dluhopisů se benchmarkový titul 10Y Treasury Note dostal na výnos 2,212%.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688