Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie v ČR  |  19.09.2014 15:39:56

Nízkonákladový broker DEGIRO hlásí úspěch na českém trhu a přináší další slevu akcií

 

Počet registrovaných klientů tohoto on-line brokera hned v první den zpřístupnění platformy českým investorům pětinásobně převýšil původní očekávání. Podobným tempem se vyvíjel celý první týden působení u nás. DEGIRO je tak na dobré cestě stát se profitabilním již během letošního roku. K dosažení ziskovosti společnost potřebuje jeden až dva tisíce zákazníků.

Mezi současnými klienty jsou jak firmy a zkušení tradeři, tak i drobní investoři a úplní začátečníci. Holandský broker si získává klienty zejména svými nízkými poplatky, které ve srovnání s ostatními brokery v České republice nemají konkurenci. Poplatky u DEGIRO jsou v průměru o 75 % nižší než u ostatních českých brokerů.

Zájem českých klientů o naše služby předčil naše očekávání a je pro nás velmi příjemným překvapením,“ hodnotí první týdny na českém trhu zakladatel společnosti a jeden z ředitelů Gijs Nagel. „Pokud bude růst klientů pokračovat tímto tempem, do konce roku dosáhneme počtu klientů, který jsme plánovali mít na konci roku 2015,“ dodává.

Společnost DEGIRO je nizozemský online broker, který letos na jaře začal s expanzí po celé Evropě. Současná holandská dvojka ve zprostředkování investičních služeb začala poskytovat své služby v dubnu v Belgii a v červnu ve Francii. Česká republika se tak stala třetí zemí plánované celoevropské expanze. Minulý týden tento broker vstoupil na trh v sousedním Rakousku a tuto středu započal své působení v Polsku.

V souvislosti s tímto rozšířením vyhlašuje pro české klienty 50% slevu na obchodování v Polsku. Poplatek za obchodování všech polských akcií tedy bude 5 euro a 15 bps (setin procentního bodu). Polský trh je přitom po Americe a Německu u českých klientů nejoblíbenější. Nabídka není časově omezená.

„Máme mnoho pozitivních reakcí od našich klientů. Je vidět, že Češi přijali naši filosofii, tedy nejnižší cenu na trhu spolu s vysokou mírou zabezpečení investic klientů. Veškerá jejich aktiva jsou držena odděleně od DEGIRO , takže jim nehrozí žádné riziko v případě úpadku naší společnosti“ zmiňuje Gijs Nagel největší rozdíly DEGIRO v porovnání se zavedenými brokery v Čechách.

  

Jan Brabec
DEGIRO

 

O společnosti DEGIRO

Společnost založila pětice zkušených holandských makléřů v roce 2008. Nejprve zprostředkovávala obchody pouze profesionálním klientům, v roce 2013 zpřístupnila svou investiční platformu i drobným investorům. Během šesti měsíců se DEGIRO stala druhým největším holandským brokerem. Kromě Nizozemí dnes působí v Belgii, Francii a České republice (od 20. 8.) a pokračuje ve své evropské expanzi. V loňském roce bylo prostřednictvím platformy této společnosti provedeno více než 5 milionů transakcí o přibližném objemu 10 miliard eur. V letošním roce se očekává až dvojnásobný nárůst těchto objemů.

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

St 16:41  Akciové trhy: Převládala pozitivní nálada - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
St 10:52  Colt: Konferenční hovor k výsledkům za rok 2023 Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688