TNBiz (TN.cz)
Podnikání  |  24.10.2016 15:07:45

Stát nabízí úvěry na podnikání! Odpustí vám až půlku splátek


"Přesně zaměřenými úvěry podpoříme hlavně tuzemskou živočišnou výrobu a pěstování takzvaných citlivých komodit. Právě v těchto oblastech je nutné posílit naše zemědělce a zpracovatele, kteří čelí rostoucímu dovozu potravin ze zahraničí," řekl ministr zemědělství Marian Jurečka. Žádosti mohou zemědělci podávat už nyní.

Možnost čerpat investiční nebo provozní úvěr mají podle upravených podmínek programů ti zemědělci, kteří jsou chovateli skotu, ovcí, koz, prasat nebo drůbeže či pěstiteli ovoce, révy vinné, chmele, zeleniny, brambor nebo cukrové řepy. Podle nových pravidel si mohou žádost podat například i výrobci palivového dřeva, lisovaného dřeva a poskytovatelé služeb pro lesnictví. 

Žadatelé o úvěr si mohou nově požádat o následné snížení jistiny až do výše 50 procent z celkové výše úvěru. Vždy však platí, že snížení nemůže být vyšší než v korunách vyčíslená hodnota částky 15 tisíc eur. Žadatel musí nejprve splnit podmínky pro poskytnutí úvěru včetně prokázání dostatečného finančního zdraví. Konkrétní požadavky najdete na stránkách ministerstva.   

Pokud například pěstitel ovoce požádá o investiční úvěr ve výši 700 tisíc korun a splní podmínky pro jeho získání, může požádat o snížení jistiny až o 350 tisíc korun. Zemědělec, který splní podmínky pro získání investičního úvěru ve výši například 3 miliony korun, může požádat o snížení jistiny v částce 405 tisíc, což odpovídá 15 tisícům eur.

Maximální doba splatnosti úvěru na investice je patnáct let, u provozního to mohou být až dva roky. Výše investičního úvěru se může pohybovat od 100 tisíc korun do 10 milionů. U provozního úvěru je to od 100 tisíc až po 2 miliony korun

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688