Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Osobní finance  |  23.01.2017 08:59:22REKLAMA

KAM S HOTOVOSTÍ? DO BEZPEČÍ ANONYMITY

Bezpečné místo pro cennosti je bezpečnostní schránka

To, že pro úschovu peněz není vaše domácnost tím nejlepším řešením si dnes asi uvědomuje většina z nás. Metody zlodějů jsou čím dál sofistikovanější a ve stále nevyzpytatelnějším klimatu zároveň vzrůstá hrozba živelních katastrof i na dříve bezpečných místech. Avšak vaše cennosti nejsou v úplném bezpečí ani v institucích, které by se mohly na první pohled zdát nejbezpečnější, tedy v bankách.

Banky? Jsou i lepší možnosti...

První, co vás napadne při úschově vašich cenností mimo domácnost, je zřejmě schránka v některé z bank. Ať už se jedná o osobní dokumenty, zlato, důvěrné materiály nebo šperky po babičce, bankovní schránky nabízejí relativní bezpečí. Ovšem při podrobném srovnání s jinými institucemi nabízejícími tyto služby vyjde najevo, že změnou provozovatele můžete výrazně ušetřit, ke schránce můžete přistupovat kdykoli, úplně anonymně a lze do ní ukládat i hotovost. A vaše cennosti tu zároveň budou v podstatně větším bezpečí.

Větší bezpečí, kvalitnější služby

Bezpečnější uložení věcí, které jsou vám drahé, vám nabídne v podstatě každý poskytovatel. Rozhodujícím kritériem pro volbu komu svěřit své cennosti se stává cena a rozsah poskytovaných služeb. Pokud doposud bezpečnostní schránku nemáte, ale uvažujete o jejím zřízení, případně už jste si ji prozřetelně pořídili v některé bank, měli byste vědět, že váš majetek může být uchován i za lepších podmínek, s garancí větší bezpečnosti a především se zajištěním služeb, které v bance nejsou samozřejmostí.

Nonstop servis a žádné zbytečnosti

Většina poskytovatelů nabízí svým klientům srovnatelné ceny. V čem ale můžeme najít velké rozdíly, jsou právě služby. Potřebujete jít do své schránky v sobotu odpoledne, ve tři hodiny v noci nebo třeba během státního svátku, s tím, že budete během pěti minut obslouženi? To je v bankovních institucích nemyslitelné. Ovšem dnes už je tento nadstandardní servis naštěstí běžný nejen ve světě, ale i u nás. Navíc není třeba přispívat na výdaje spojené s běžným bankovním provozem, ale soustředit se jen na to, na co se instituce specializuje – tedy uschování a zabezpečení vašich cenností.

Největší benefit je anonymita

Nemusíte se pohybovat na hraně zákona nebo se skrývat před finančním úřadem či exekutorem, abyste ocenili jednu z nejlákavějších výhod, kterou ale nabízejí jen nebankovní instituce. Tou je přístup ke schránce bez prokazování totožnosti, pouze s čipovou vstupní kartou, pinem, klíčem od schránky a případně otiskem prstu. Tuzemské bankovní domy totiž podléhají dohledu České národní banky a tudíž i úřadům, takže v případě uložení cenností v jejich schránkách nezůstane váš majetek skryt tak, jako v případě soukromých firem nabízejících tyto služby. Jedním z nejlákavějších benefitů nebankovních institucí je tedy naprostá anonymita.

Neomezené pojištění i pro hotovost

Bezpečnostní schránky, které se nalézají v podzemním sejfu a do výdejních míst jsou robotem vyzvednuty po zadání všech bezpečnostních prvků, jsou díky absenci lidského faktoru téměř nedobytné. Pro zákazníkův lepší pocit je ale stejně důležitou součástí schránky i její pojištění. Bankovní instituce ze srovnání opět vycházejí o dost hůře, protože u nich nelze počítat s pojištěním hotovosti. U bezpečnostních schránek nebankovních poskytovatelů je výše krytí bez omezení a vztahuje se i na hotovost. Při aktuální „výši“ úrokových sazeb je to pak pro uživatele výhoda k nezaplacení.

Usnadněte si život a ušetřete

A pokud už schránku máte, záleží vám na bezpečnosti vašich cenností i hotovosti a zároveň chcete ušetřit, nabízí se vám v rámci akční nabídky renomované značky 24SAFE jedinečná možnost, jak si převést bezpečnostní schránku z vaší banky s garancí nižší ceny až na 7 let. Nemusíte se bát administrativních problémů ani dlouhého vysedávání u přepážek – ve společnosti 24SAFE trvá založení schránky maximálně 15 minut a s administrativou, spojenou s výpovědí stávající smlouvy v bance, vám rádi pomohou.

Chci převést nebo získat novou schránku


Poslední zprávy z rubriky Osobní finance:

St 14:28  Kurzovní lístek ČNB na středu 27.03.2024 Redakce (Kurzy.cz)
St 13:00  Terminál Jihlava VRT už má svou podobu mdcr.cz (MD ČR)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688