Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  21.06.2017 23:39:10

Čínské akcie budou v rodině MSCI indexů. 222 firem míří do MSCI Emerging Markets Index


Čínské akcie v rodině MSCI indexů. Tvůrce světových akciových indexů potvrdil, že zařadil postupně do indexu rozvíjejících se trhů čínské cenné papíry. Většina trhů v Asii na to reagovala propady svých akciových indexů. Vliv na obchodování měly ale i ceny ropy, které přes noc odepsaly okolo 2 %.

Obchodování na akciových trzích Číny se neslo ve smíšeném trendu po rozhodnutí společnosti MSCI zahrnout akcie místních společností do indexu rozvíjejících se trhů MSCI Emerging Markets. Společnost MSCI uvedla, že do příštího roku bude do indexu postupně přidáno 222 čínských akci typu „A“ společností s velkou tržní kapitalizací. Čínský index Shanghai Composite přidává 0,06 procenta, index CSI 300 roste o 0,52 procenta. Hongkongský akciový index Hang Seng odepisuje 0,48 procenta a Hang Seng China Enterprises ztrácí 0,48 %. Index Shenzhen Composite odepisuje 0,09 %.

Se zařazením čínských firem do indexu MSCI je podle analytiků spojeno „jen mírně růstové" očekávání. Příznivě je ale hodnoceno to, že může dojít k reformám na kapitálovém trhu v Číně. A to především v oblasti akcionářských práv a změn na úvěrovém trhu.

Japonský akciový index Nikkei 225 ztratil 0,45 % na 20 138,79 bodu, index Topix odepisuje 0,35 %. Japonský jen vůči americkému dolaru přidal 0,16 procenta na 11,24 jenu za dolar. Jihokorejský akciový index Kospi odepsal 0,53 %. Australský index S&P / ASX 200 oslabuje o 1,59 %. Mohou za to hlavně energetiky a těžařské společnosti. Investoři vyprodávali energetické akcie poté, co ceny ropy výrazně oslabovaly. Rostou totiž obavy z toho, že zvýšení globální produkce těžby ropy eliminuje úsilí sdružení OPEC snížením objemu produkce ropy stabilizovat ceny na trhu. Srpnový ropný kontrakt se prodával se ztrátou až 2,2 % na 43,23 USD/barel, což je nejnižší úroveň za více než sedm měsíců.


 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688