Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  26.06.2017 17:09:10

Akciová Praha: ČEZ pod hranicí 400 Kč za akcii a index PX už pátý den v červeném

Pražská burza nedokázala vytěžit z dobré nálady kapitálových trhů v celé Západní Evropě a připsala už pátý pokles po sobě v řadě. Index PX při stále podprůměrných objemech obchodování, které tentokrát dosáhly na pražské burze před závěrečnou aukcí hodnoty 0,531 mld. , odepsal 0,95 % a uzavřel na 971,38 bodech. Průměrný objem obchodů za poslední rok je 0,663 mld. . Akcie ČEZu neudržely hranici 400 korun za akcii a uzavřely se ztrátou 8,06 % na 399 za akcii.

Podle Tomáše Uhera, makléře Patria Finance jsme dnešní den mohli vidět velice solidní obchodní objem na ČEZu, který se obchodoval ex-div a cena titulu se tedy dostala až na 400 . „Titul tedy poměrově klesl více a pokračoval ve svém pádu. Na Komerční bance se aktivita zvýšila až s blížícím se koncem obchodování, kdy silnější poptávku uspokojovali prodejci na 908 , kde se zbytek dne obchodovalo. Moneta po delší době připsala kolem 1 % a odlepila se od 76 . Velice silná byla Fortuna, která nejspíš otestuje hranici 130 ,” zhodnotil Tomáš Uher obchodní den na pražské burze.

Západoevropské akciové trhy vstoupily do posledního červnového týdne června 2017 jako jeden muž ziskovou vlnou. V růstu burzy podpořila silnější čísla z německé ekonomiky. Index podnikatelské nálady IFO v Německu v červnu překonal očekávání jak na úrovni hodnocení současné situace, tak na úrovni budoucích očekávání. To ztráty pražské burzy vedly dnes především akcie ČEZ, které se obchodovaly první den bez nároku na dividendu v hrubé výši 33 /akcii. Akcie ČEZ oslabily o více než 8 procent na 399 za akcii a zaznamenaly už třetí mínusovou seanci po sobě. Cenným papírům nepomohla ani zpráva z německé komoditní burzy o růstu cen elektřiny s dodávkou v příštím roce. Ztráta akcií ČEZu byla vyšší než hodnota dividendy, na druhou stranu se ale zobchodovalo akcií ČEZ za 315 milionů korun.

Na příznivou náladu evropských trhů dokázaly reagovat v Praze dnes akcie finančního sektoru v čele s cennými papíry Moneta Money Bank. Ty přidaly 1,18 procenta na 76,95 za akcii, Akcie Komerční banky přerušily třídenní sérii ztrát a posílily o 0,82 % na 908,50 za akcii a akcie Erste Bank v Praze uzavřely se ziskem 0,81 procenta na 835 za akcii. Akcie VIG přidaly 1,27 % na 653,90 za akcii. Růst bankovního sektoru inspiroval růst evropských bank, když index Stoxx 600 Banks nakonec přidal 1,14 %.

Nejvíce se dnes dařilo na pražské burze akciím sázkové společnosti Fortuna. Cenné papíry uzavřely den se ziskem 2,19 % na 128,25 za akcii a jde o nejvyšší hodnotu akcie od 2. března 2015. Dobře si vedly i akcie mediální společnosti CETV, které přidaly 1,75 % na 98,70 za akcii. Třetí ziskovou seanci po sobě předvedly akcie telekomunikace O2 C.R. Ty dnes uzavřely den se ziskem 0,14 % na 285,40 za akcii.


 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688