Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  19.07.2017 22:01:00

Americké akcie znovu přepisovaly historii

Výsledková sezóna a odraz na ropě vedly americké akciové trhy k novým historickým maximům. Z amerických bank, které patří do skupiny „Too big to fail“, reportovala výsledky poslední Morgan Stanley. Finanční instituce dokázala překonat odhady jak na výnosech (9,5 mld. USD vs oček. 9,13 mld. USD) tak i na zisku na akcii. Morgan Stanley tak jako jediná z velkých bank dokázala po představení čísel růst do konce obchodní seance (46,63 USD, +3,3 %).
Z makroekonomických dat byly dnes představeny červnové žádosti o stavební povolení (1,25 mil. vs oček. 1,2 mil.) a započatá výstavba. V červnu začaly pracovní práce na 1,215 mil. nemovitostech, když se čekalo 1,16 mil.

Rally na indexu Dow Jones Industrial Average dnes brzdila akcie IBM, která po výsledcích padala o více než 4 procenta. DJ dnes rostl o 0,3 % na 21638 bodů. S&P 500, ze kterého přidávaly všechny jednotlivé sektory, historická maxima posunul na úroveň 2473 bodů (+0,5 %). Technologický Nasdaq Composite taktéž přepisoval historii, když se vyšvihl na 6385 bodů (+0,6 %).

Měnový pár EURUSD po dlouhé době odevzdal část ze svých zisků, když kontinuálně klesal na hodnotu 1,1517 (-0,3 %). Opačnou trajektorii dnes v průběhu celého dne volila ropa, která povzbuzena nižšími zásobami, překročila cenu 47 USD za barel WTI. Kontrakt dnes vypořádal na 47,16 USD (+1,6 %). Trojská unce zlata se z technického pohledu přehoupla přes 200 denní klouzavý průměr (1229 USD) a ihned se vydala atakovat 50 a 100 DMA (1248 USD resp. 1247 USD). Dnes tyto mety ale nebyly zdolány. Zlato končilo na 1241 USD (-0,2 %).

 

Patria Online je investiční portál s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688