Petr Rozkošný (Meteobox.cz)
Hypotéky  |  22.07.2017 12:08:12

4 věci, které byste měli vědět o hypotečních poradcích

Spolupráce s „profíkem“ může být velmi prospěšná, musíte si ale vybírat pečlivě a na velkou část věcí se nejlépe ptát ještě před podáním žádosti o úvěr…

Sleva na třetí

Hypoteční poradci často argumentují tím, že jejich služby je vhodné využít z důvodu nižší úrokové sazby, kterou jsou schopni pro své klienty vyjednat u bank. Ovšem, sleva ze strany banky není jediná, kterou můžete získat. Stejně tak můžete o snížení úrokové sazby požádat svého poradce, který:
  • může požádat o výhodnější podmínky svou poradenskou společnost, která má od bank předem schválené „objemy“ slev, které může během jednoho roku poskytnout
  • se sVámi může podělit o část své provize
  V tomto případě platí, že čím více hypoték zprostředkuje konkrétní poradce a jeho poradenská společnost (kombinace obojího), tím vyšší slevu na úrokové sazbě můžete získat. Čím vyšší objemy, tím vyšší provize (prostor pro „podělení“ se o ni) a také schválené rozpočty na slevy.  

Poradce umí zhotovit odhad ceny nemovitosti

Zpravidla se jedná o případy, kdy je účelem hypotéky koupě nemovitosti, případně koupě nemovitosti s menší rekonstrukcí. A zároveň o případy, kdy se nemovitost nachází ve středně velkých městech. V tomto případě může odhad prostřednictvím software banky zhotovit sám poradce. Výhoda je ta, že poradci, kteří tuto službu nabízí, si často neřeknou o peníze za zhotovení odhadu, což pro Vás znamená úsporu 3 000 – 4 500 . Zhotovení odhadu přitom není nijak komplikované, zpravidla stačí výměr, popis nemovitosti, fotografie exteriéru a interiéru.

Zajištění administrativy na katastru nemovitostí

Cestu na katastr nemovitostí je nutné absolvovat minimálně jednou, v době podání návrhu na vklad zástavního práva ve prospěch banky. Na úřadu však můžete strávit několik desítek minut, cestu tam a zpět nepočítaje. V případě, že hypoteční poradce zprostředkovává velké objemy hypoték, může být asistentku, která mu pro klienty administrativu na katastru pro klienty zajišťuje.

Jak to bude po vyčerpání hypotéky?

Schválení hypotéky je velkým milníkem, v tuto chvíli zpravidla vzniká poradci nárok na provizi, přičemž v případě některých poradců tímto okamžikem výrazně klesá zájem o klienta. V případě koupě či rekonstrukce však klient stále musí docházet do banky, plnit nejrůznější podmínky apod., zatímco v případě procesu podávání žádosti Vám poradce bude 100 % k dispozici, v této fázi „obchodu“ se čistí semena od plev. Vy se určitě ptejte, jak konkrétně Vám poradce bude nápomocen v době postupného čerpání hypotéky. Věřte mi, že spoluprací s poradcem můžete ušetřit nemalé peníze, protože jediné slovo na faktuře (např. „zabudované“ spotřebiče) může rozhodnout o tom, jestli Vám banka peníze proplatí či nikoliv.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články k hypotékám









Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688