Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)
Akcie ve světě  |  26.07.2017 23:02:31

26. července: Tohle potřebujete vědět nejen o středečním obchodování na amerických burzách

Americké akcie ve středu opět posilovaly a všechny tři hlavní indexy uzavřely obchodování na nových maximech. Za růstem akciového trhu stály příznivé hospodářské výsledky některých významných podniků. Investoři celý den také netrpělivě čekali na výsledek měnověpolitického zasedání americké centrální banky.

Index Dow připsal 0,45 % a uzavřel na 21 711,01 bodu, širší index S&P 500 posílil o 0,03 %na 2 477,83 bodu a index technologického trhu Nasdaq Composite se zvýšil o 0,16 % na 6 422,75 bodu. Všechny tři benchmarky posunuly výše i svá rekordní maxima, Dow na 21 742,70 bodu, S&P 500 na 2 481,69 bodu a Nasdaq Composite na 6 432,38 bodu.

Dařilo se realitnímu odvětví, sektoru veřejných služeb a energetickému odvětví, které podpořil růst cen ropy. Nejvýrazněji naopak klesly sektor základních materiálů, finanční odvětví a sektor zdravotní péče.

Měnový výbor americké centrální banky ponechal rozpětí pro základní úrokovou sazbu beze změny, hlavní úrok se tak bude nadále pohybovat mezi 1,00 a 1,25 %. Trh nyní předpokládá, že k dalšímu zvýšení sazeb dojde až v prosinci. V prohlášení z červencového zasedání investory nejvíce zaujalo vyjádření, že rozpouštění bilance Fedu by mělo začít již "relativně brzy".

Hodnota bilance nyní dosahuje přibližně 4,5 bilionu dolarů. Zpočátku má být toto portfolio redukováno maximálně o 10 miliard dolarů měsíčně, do 12 měsíců se má tempo omezování zvýšit až na 50 miliard dolarů měsíčně.

Zajímavý byl vývoj indexu volatility VIX, ukazatel se po konci zasedání měnového výboru Fedu sesunul na nové historické minimum 8,84 bodu. Dosavadním rekordním minimem byla hodnota 8,89 bodu z 27. prosince 1993. Nakonec ale VIX vzrostl o 1,8 % na 9,60 bodu.

V indexu Dow nejvýrazněji zdražily akcie výrobce letecké techniky Boeing (+9,88 %), který reportoval příznivé hospodářské výsledky, nápojářské společnosti Coca-Cola (+1,11 %) a mobilního operátora Verizon Communications (+0,95 %). Nedařilo se naopak akciím výrobce sportovního oblečení a obuvi Nike (-1,73 %), řetězce restaurací s rychlým občerstvením McDonald's (-1,61 %) nebo technologické firmy Cisco Systems (-1,43 %).

Cena akcií výrobce letadel Boeing vystoupila dokonce na nové rekordní maximum. Firma oznámila, že se ve druhém čtvrtletí vrátila k zisku, a zlepšila výhled na celý letošní rok. Výrazný nárůst zaznamenaly díky dobrým čtvrtletním výsledkům také akcie telekomunikační společnosti AT&T (+5,00 %).

Pokračování shrnutí středečního obchodování v USA najdete na Investičním webu.

Další článek: Akciové nápady na příští dny: Workday a OraSure Technologies

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688