PrimStock s.r.o. (PrimStock s.r.o.)
Investice  |  18.08.2017 11:10:03

Dolar oslabuje v reakci na politické napětí v USA

Americký dolar v průběhu pátečního obchodování pokračuje v oslabování vůči ostatním světovým měnám, a to v reakci na rostoucí politické napětí v USA a množící se pochybnosti ohledně dalšího zvyšování úrokových sazeb ze strany amerického Fedu. Pozornost obchodníků ovládl také včerejší teroristický útok ve španělské Barceloně.

Na slabém dolaru se podepsalo středeční rozhodnutí osmi vedoucích představitelů opustit oba poradní sbory prezidenta Trumpa, a to v reakci na středeční kontroverzní prezidentovi výroky k rasovým nepokojům v americkém Charlottesville. Oba poradní sbory, tedy Rada pro průmysl a Strategické a politické fórum, byly následně prezidentem Trumpem ukončeny.   

Ačkoliv ekonomický poradce Bílého domu Gary Cohn ve čtvrtek popřel dohady o jeho možném odchodu, narůstající opozice vůči postojům Trumpa, a to i z vlastní strany, prohlubuje obavy z neschopnosti prezidentovi administrativy realizovat svou dříve vytyčenou politickou agendu.

Tlak na dolar je mimo jiné důsledkem středečního zveřejnění zápisu z červencového zasedání Fedu, který odhalil skutečnost, že členové americké centrální banky zůstávají v otázce potřeby do konce roku znovu zvýšit úrokové sazby rozděleni. Jako viník tohoto názorového rozkolu je uváděna nízká inflace.

Japonský jen dnes vůči dolaru po včerejším teroristickém útoku v Barceloně, ke kterému se přihlásil Islámský stát, pokračuje v posilování třetím dnem v řadě, když USD/JPY oslabuje 0,44 % na 109,078. EUR/USD dnes po včerejším poklesu přidává 0,19 % na 1,17442. GBP/USD přidává 0,23 % na 1,28949.

Americký dolarový index, který měří sílu dolaru vůči obchodně váženému koši šesti hlavních měn, dnes ztrácí 0,12 % na 93,43.  

Analytici společnosti PrimStock s.r.o. se pohybují aktivně na kapitálových trzích již téměř 20 let a patří k prvním z těch na českém kapitálovém trhu, kteří se začali cíleně zabývat principy obchodování sezónních spreadových strategií. Společnost PrimStock pro Vás zprostředkuje obchodování se CFD na komodity, akcie, indexy a obchodování na Forexu, a to na mnoha významných trzích z celého světa. Obchodujte prostřednictvím špičkové mobilní či webové platformy kdykoliv chcete, nebo si stáhněte verzi pro Váš počítač. Své klientele nabízíme plnohodnotný poradenský a vzdělávací servis.

Více na www.primstock.cz.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688