OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  02.11.2017 13:28:26

Ruská divočina. V pojišťovně Ergo docházelo k podvodům

pojišťovně Ergo v Rusku mělo dojít k masívnímu porušení předpisů. Podle informací zveřejněných koncernem Ergo se v dceřiné společnosti šetří podezření na možnou zpronevěru a podvod. Podle médií zatajování nalezených aut a podvody u tzv. denního pojištění zapříčinily milionové škody a újmu na image společnosti.

Z dotazu přímo na koncern vyplynulo, že Ergo již od roku 2016 spolupracuje s interními i externími vyšetřovateli, aby se dostalo na stopu domnělým zločincům. Článek publikovaný ve Frankfurter Allgemeine přiměl Ergo k tomu, aby veřejnosti objasnila skutkovou podstatu. Konkrétně se k ní však koncern nechtěl vyjádřit, aby neovlivnil vyšetřování.

V krátké tiskové zprávě toliko sdělil, že díky vlastnímu přísnému compliance systému bylo v Rusku interně odhaleno porušení předpisů. Nebyly v ní ale dementovány informace Frankfurter Allgemeine, že několik zaměstnanců způsobilo milionové škody v oblasti denního pojištění a prodejem ukradených a pak nalezených vozidel. Někteří manažeři činní pro Ergo Rusko byli ze svých funkcí uvolněni, dokud se nevyjasní možné porušení pravidel compliance.

Pokud jde o konkrétní podvody, jejich podstata u denního pojištění spočívala prý v tom, že manažeři Ergo vypláceli za sjednání těchto pojištění prostředníkům navýšené provize a zisk si pak s nimi bratrsky rozdělovali.

Denní pojištění se v Rusku využívá například při cestách na Ukrajinu. Podobně jako (dálniční) viněty se tato pojištění dají zakoupit na benzinových pumpách za pojistné ve výši okolo 35 eur. Škody způsobené u denního pojištění by měly být vyšší než u podvodůauty.

Zde podezřelí postupovali poměrně jednoduše. Prodávali auta, která byla nahlášena jako ukradená, ale byla znovu nalezená, na trhu ojetých vozidel a pak shrábli zisky. Státní zastupitelství v Petrohradě ukončilo tuto hru razií a zahájilo vůči příslušným zaměstnancům přípravné řízení.

 

oPojištění.cz - informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688