Pobřeží Egejského moře - ideální tip na všechny typy dovolené

REKLAMA       Inzerce, 25.4.2024
PR článek Whitepress

Řecko a Turecko - dva státy, které ve světě dovolených platí za opravdovou špičku. Oba spojuje i rozděluje spousta věcí. Bohatá historie a průzračně čisté a teplé Egejské moře patří do té první skupiny.

Řecké pobřeží i ostrovy

Ne nadarmo je Řecko stálicí v nabídce nejen českých cestovních kanceláří. Každý ví, že se v této zemi spojují snad všechny podmínky, které slibují skvělou letní dovolenou. Teplé a průzračně čisté moře, příjemné podnebí, kompletní nabídka všech služeb, které turista potřebuje, i spousta nádherných míst, kam stojí za to udělat výlet. Ať už vás láká lezení po kopcích a po horách, nebo se rádi kocháte starověkými památkami, dovolená v Řecku vás musí uspokojit.

Možná se vám ale ani nebude na žádné výlety chtít. Řecké pláže totiž patří k těm celosvětově nejvyhlášenějším, a to zejména ty na východě země, tedy na pobřeží Egejského moře. A nebo ještě lépe: Ty úplně nejkrásnější pláže najdete na řeckých ostrovech. Vždyť jména jako Zakynthos nebo Kréta vás rozhodně nadchnou, i pokud hledáte zájezd tzv. last minute. Mezi ty úplně nejkrásnější pláže světa pak určitě patří Elafonissi na Krétě, která je proslulá narůžovělým pískem. Perlou Zakynthosu je například zátoka Laganas. Tady nepotěší jen pohled na zlatavý písek a modrou hladinu, ale též na vzácné želvy karety obrovské, které právě tady kladou svá vejce. A pokud míříte na Kefalonii, nesmíte minout pláž Myrtos. Tvoří ji bílé kamínky a obklopují stejně bílé útesy, které padají do blankytné vody. Prostě nádhera. Takové bylo Řecko ve starověku a takové je i Řecko 2024!

Egejská riviéra v Turecku

Pokud je řeč o Egejském moři, nelze zároveň nezmínit Turecko. I tato země se před lety otevřela turistům a do infrastruktury vložila obrovské peníze. Kdo už někdy v Turecku na dovolené byl, ten ví, jak luxusní resorty tu stojí a jak kvalitní služby tu turistům poskytují. Této země skutečně není třeba se bát. Klidně sem vyrazte i bez dlouhého přemýšlení na super last minute.

Turisticky nejnavštěvovanější částí Turecka je tzv. Turecká riviéra, tedy jižní pobřeží poloostrova Malá Asie. Kdo někdy navštívil západní pobřeží, tedy Egejskou riviéru, ten už často jinam ani nechce. Podnebí je to o něco vlhčí, teplotní extrémy naopak méně časté. Celé pobřeží je proto krásně zelené a ani o stín tu není nouze. Díky tomu, že sem nejezdí tolik turistů, tu rozhodně není hlava na hlavě. Naopak památek a historických měst tu můžete navštívit spoustu. K tomu si přidejte fantasticky blankytnou barvu Egejského moře a možná máte vybraný zájezd do Turecka. 

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tipy a triky