iPoint (iPoint.cz)
Investice  |  27.06.2013 10:54:14

27.6.2013 Dění na světových i domácích trzích: Amerika i Asie oživuje z dočasných poklesů, PX konečně roste, dojde k devizové intervenci?!

Americké akcie včera vzrostly zhruba o 1 %. Akciové trhy paradoxně podpořila revize amerického HDP směrem dolů. Horší než očekávaná výkonnost americké ekonomiky totiž zvětšuje naději, že tamní centrální banka déle vyčká s utažením měnové politiky.
Dobrá nálada zůstala i v nočním obchodování na většině asijských trhů. Po zvýšení odhadu růstu jihokorejského HDP vyletěl téměř o 3 % tamní index Kospi a podobně se dařilo také japonským indexům. Na obou trzích silně rostly akcie exportérů, např. společností Samsung nebo Toyota.
Prezident ECB Drahgi řekl, že konec vysoce uvolněné měnové politiky ECB je vzdálený a že ECB je naopak připravena dále podpořit ekonomiku, pokud to bude nutné. Draghi očekává pomalé a křehké oživení ekonomiky ve druhém pololetí a také opět zdůraznil, že převažují rizika pomalejšího než očekávaného růstu. Draghiho se také týká možný skandál týkající se italských státních financí. Podle respektovaného denníku Financial Times si Itálie měla pomocí derivátových operací otevřít cestu do EMU (snížením deficitu státního rozpočtu pod 3%). Draghi byl v té době šéfem italské státní pokladny. Italské ministerstvo financí však takové operace popřelo. Něco podobného prokazatelně udělalo Řecko, na to se to provalilo v roce 2009.
Podle agentury Bloomberg již 5. týdnem v řadě pokračoval odliv prostředků z amerických akciových podílových fondů, což je nejdelší řada od letošního 2. ledna. V 14:30 vychází týdenní počet nových žádostí v nezaměstnanosti (oč. mírný pokles na 345 tis.) a také květnové osobní příjmy (oč. +0,2 % m/m) a osobní výdaje (oč. +0,3 % m/m). Své kvartální výsledky zveřejňuje výrobce sportovního oblečení a bot NIKE (oč. upravený zisk na akcii 0,74 $, tzn. +24 % r/r; u tržeb se očekává meziroční nárůst o 3 %). Asijské akciové indexy rostly (Nikkei 225 +2,43 %, Hang Seng +1,02 %). V rámci indexu Nikkei 225 si všechny sektory připsaly zisky: nejvíce finanční sektor a naopak relativně nejméně technologický sektor. V 9:55 vychází červnová míra nezaměstnanosti v SRN (oč. m/m stagnace na 6,9 %) a dále v 10h červnový index podnikatelského prostředí v eurozóně (oč. m/m zlepšení z -0,76 b. na -0,65 b., tzn., že se očekává pokračování oživení od počátku roku). Evropské akciové indexy zahájily obchodování mírným růstem.

Více na:
http://www.ipoint.cz/zpravy/1129224811-27-6-2013-deni-na-svetovych-i-domacich-trzich-amerika-i-asie-ozivuje-z-docasnych-poklesu-px-konecne-roste-dojde-k-devizove-intervenci/


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688