Barbora Dlabáčková (MasterCard)
Internet a telefony  |  30.07.2015 09:58:14

MasterCard rozšiřuje partnerství se Samsungem - uvedou Samsung Pay na evropský trh

Společnosti MasterCard a Samsung Electronics Co. dnes oznámily, že rozšiřují své globální partnerství a za využití platformy MDES spustí Samsung Pay v Evropě. Samsung Pay je mobilní platební služba, která umožní majitelům prémiových telefonů značky Samsung používat jejich přístroje k bezkontaktním platbám za každodenní nákupy  u obchodníků vybavených bezkontaktními terminály a terminály na karty s magnetickým proužkem podporujícími NFC a MST technologie.

 Evropští vydavatelé karet dostanou možnost připojit se k MDES platformě, a aktivovat tak službu Samsung Pay. Držitelé karet pak budou moci v rámci Samsung Pay připojit své kreditní, debetní a předplacené karty, stejně jako firemní karty pro malé a střední podniky zúčastněných vydavatelů, a využívat je pro každodenní placení prostřednictvím telefonu. MasterCard počátkem letošního roku oznámil, že pro bezpečné platby v rámci služby Samsung Pay poskytne technologii tokenizace, jež umožní rychle rozšířit přístup k této službě partnerským bankám v USA.

 „Samsung s potěšením spojí síly s MasterCard a nabídne zákazníkům a vydavatelům v Evropě jednoduché a bezpečné mobilní platby, které budou akceptovatelné v široké síti obchodníků,“ řekl Injong Rhee, výkonný viceprezident Samsung Electronics a globální ředitel Samsung Pay, „obě společnosti se dlouhodobě intenzivně věnují inovacím v oblasti financí a technologií, a vznik skutečné mobilní peněženky je tak splněním jejich závazku.“

 „Počet chytrých mobilních zařízení a jejich využívání celosvětově neustále roste, proto jsme velmi rádi, že můžeme rozšířit naše partnerství se společností Samsung a nabídnout Samsung Pay a technologii MDES držitelům karet i v Evropě. Evropané jsou lídry ve zkoušení a přijímání nových způsobů nakupování a placení. Prostřednictvím našeho partnerství se Samsungem posuneme inovace v mobilním placení ještě dále, a to tím, že umožníme lidem platit jednoduše a bezpečně pouze s využitím jejich telefonu,“ řekl Javier Perez, prezident MasterCard Europe.

 Služba Samsung Pay by měla být letos v létě spuštěna v USA a v Jižní Koreji. Na spuštění v Evropě Samsung intenzivně pracuje s bankami a dalšími partnery.

 Od uvedení technologie MDES v roce 2013 byly úspěšně „tokenizovány“ miliony karet MasterCard, jejichž majitelé využívají oblíbené služby digitální peněženky. V současné době MDES umožňuje tokenizaci kreditních, debetních, co-brandových a předplacených karet, stejně jako karet pro malé podniky. Private label tokenizace (poskytnutí tokenizace co-brandovým kartám) bude spuštěna ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Tokenizační služby pro mobilní aplikace, eCommerce a opakované platby faktur pomocí uložené platební karty budou ještě letos umožněny obchodníkům v USA a Kanadě a následně se rozšíří i do dalších zemí, kde je technologie MDES k dispozici.

Logo MasterCard MasterCard (NYSE: MA) je jednička v inteligentních, pohodlných a bezpečných platbách. Provozuje nejrychlejší síť pro zpracování plateb, která propojuje spotřebitele, finanční instituce, obchodníky, vlády a podniky ve více než 210 zemích a teritoriích celého světa. Produkty a řešení společnosti MasterCard ještě více usnadňují, zabezpečují a zefektivňují každodenní obchodní činnosti – například nakupování, cestování, podnikání a hospodaření s financemi.
Více informací na: www.mastercard.com
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:

26.02.2024Samsung: Moody’s potvrdilo rating Samsungu Research (J&T BANKA)
24.04.2019Samsung vyvíjí vlastní blockchain – “Samsung Coin”? CryptoSvet.cz (CryptoSvet.cz)
10.10.2017Samsung tahounem asijských trhů kvůli pozitivnímu výhledu Research (Česká spořitelna)





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688