Akcieatrhy (Akcieatrhy.cz)
Investice  |  04.08.2015 11:52:37

American Airlines: levné akcie

Akcie nejlepší americké letecké společnosti mohou během jednoho roku dosáhnout v důsledku rekordních zisků cílové ceny 73 USD.
 
Společnost Imperial Capital ohodnotila akcie American Airlines Group (AAL) jako Outperform s cílovou cenou 73 USD v průběhu jednoho roku.
 
Navzdory nejlepším čtvrtletním výsledkům v historii a výhledu, že rok 2015 bude rekordní z hlediska ziskovosti, zůstávají akcie AAL a dalších leteckých přepravců podhodnoceny, protože krátkodobí investoři se zaměřují na vytíženost letadel. Pro dlouhodobé investory předpovídá management společnosti, že se indikátor vytíženosti letadel (PRASM) přehoupne do nadějnějších čísel v druhé polovině roku 2016. Ziskovost společnosti tak může čelit mírnému tlaku v druhé polovině roku 2015 v důsledku větší konkurenci v obsazenosti letadel a horším ekonomickým podmínkám v Jižní Americe. 

 
Nicméně provozní výsledky této nejstarší letecké společnosti a práce jejího managementu nás přesvědčuje o tom, že společnost v roce 2015 vytvoří nejvyšší marže a zisky před zdaněním Společnost AAL pokračuje ve svých rekordních ziscích a to by mělo přesvědčit investory a by od sledování úrovně vytíženosti letadel přesunuli svoji pozornost ke sledování zisku. Kromě jiného tím, že AAL nevynakládá prostředky na zajištění leteckého paliva se jí daří ušetřit přibližně 4,8 miliard USA ročně. To je nejvíc mezi všemi americkými leteckými společnostmi. Předpokládáme, že část těchto ušetřených prostředků bude použito ve prospěch akcionářů buď na zpětný odkup akcií, nebo na restrukturalizaci dluhů s vyšší úrokovou sazbou. Cílová cena akcie představuje zhodnocení o 71 % ze současné cenové úrovně.
 
Cílová cena akcie leží na úrovni 73 USD a představuje P/E na úrovni 7,5 při zisku na akcii 9,75 USD. Současná úroveň P/E je na úrovni 4,1 a je založena na konsensu analytiků, kteří pro rok 2015 odhadují zisk na úrovni 9,60 USD. Delta Air Lines (DAL) má P/E na úrovni 9 a to znamená, že má mezi leteckými dopravci nejsilnější pozici.
 
American Airlines generuje příjmy ve výši 42 miliard, zisky před zdaněním (EBITDA) ve výši 7,7 miliard a zisk na akcii během posledního jednoho roku ve výši 7,54 USD. Společnost má na svých účtech 8,9 miliardy USD v hotovosti a má dluhy včetně nákladů na leasing letadel ve výši 29,5 miliardy USD.
 
Rekordní čtvrtletní výsledky jsou nejlepší v celé historii letecké přepravy. Publikovaný čtvrtletní zisk byl na úrovni 2,62 dolarů a byl lepší než odhady analytiků, kteří odhadovali zisk na akcii na úrovni 2,61 USD. Konsensus analytiků byl na úrovni 2,60 USD. Příjmy ve výši 10,8 miliardy byly v souladu s odhady. Marže před zdaněním je na úrovni 17,2 %, což je zlepšení o 440 bazických bodů oproti minulému roku. Výše marže je lepší než mají konkurenti Delta a United Continental Holdings (UAL) s maržemi na úrovni 15,3 a 12,7 %.
 

Pokračování a další grafy ZDE

 

| sledujte nás přes Facebook |

 


Tyto zprávy pro vás vytváří Akcieatrhy.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688