Barbora Dlabáčková (MasterCard)
Obchod a služby  |  17.02.2016 17:22:49

Počet bezkontaktních transakcí v Evropě již překročil jednu miliardu

Meziroční nárůst 150 % bezkontaktních transakcí na platebních kartách MasterCard
a Maestro
 

Evropané si stále častěji volí při placení bezkontaktní technologie. Celkový počet bezkontaktních transakcí kartami MasterCard a Maestro přesáhl v roce 2015 jednu miliardu, což je meziročně 150% nárůst. Ve čtvrtém čtvrtletí roku 2015 bylo v Evropě průměrně 13 % transakcí provedeno bezkontaktně. Česká republika (77 %) patří v tomto ohledu mezi špičku nejen v Evropě, ale na celém světě.

Evropě najdeme již více než deset zemí, z nichž se každá může chlubit více než 5 miliony bezkontaktních karet či jiných zařízení. Globálně jsou bezkontaktní karty přijímány v 74 zemích, nedávno se přidaly Estonsko a Island. 

Nová data odhalují, že počet karet, mobilních telefonů nebo jiných zařízení vhodných pro tento typ plateb stoupl o 121 %, celkové útraty učiněné bezkontaktními kartami MasterCard a Maestro vzrostly o 183 % v porovnání s rokem 2014. Počet vydaných bezkontaktních karet a relevantních zařízení se zvýšil v roce 2015 o polovinu. Výsledná čísla dokazují rostoucí pozitivní postoj Evropanů k bezkontaktním platbám, oblíbili si je zejména díky jejich rychlosti a poskytovanému pohodlí, což zlepšuje celkový zážitek z nakupování.

Toto ovšem nejsou jediné faktory ovlivňující tento trend – bezkontaktní platby jsou bezpečnější alternativou k hotovosti, neboť nabízejí přidanou hodnotu v podobě výjimečné mnohovrstevnaté ochrany. Více než dvě třetiny uživatelů věří, že je bezkontaktní technologie stejně nebo i více bezpečná než tradiční formy plateb.

Společnost MasterCard odhaduje, že mohou její bezkontaktní platební karty MasterCard a Maestro být použity na více než 4 milionech obchodních míst na světě. Obchodníci se trendu přizpůsobují a rozšiřují bezkontaktní platební terminály, loni počet takových míst vzrostl o úctyhodných 72 %.

George Simon, Division President CEE MasterCard, říká: „Díky bezkontaktní technologii si mohou lidé užívat rychlého, bezpečného a chytrého způsobu placení, a to každý den. Evropané si to skutečně velice oblíbili, tzv. pípají stále více, což souběžně pomáhá obchodníkům a vydavatelům karet zvyšovat tržby. V České republice je 77 % transakcí MasterCard bezkontaktních, v Polsku je to 55 %, v Maďarsku 40 % a na Slovensku 38 %.“

Zdrojem dat je MasterCard Data Warehouse.

Logo MasterCard MasterCard (NYSE: MA) je jednička v inteligentních, pohodlných a bezpečných platbách. Provozuje nejrychlejší síť pro zpracování plateb, která propojuje spotřebitele, finanční instituce, obchodníky, vlády a podniky ve více než 210 zemích a teritoriích celého světa. Produkty a řešení společnosti MasterCard ještě více usnadňují, zabezpečují a zefektivňují každodenní obchodní činnosti – například nakupování, cestování, podnikání a hospodaření s financemi.
Více informací na: www.mastercard.com
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Obchod a služby:

Út 10:20  Otevírací doba poboček v období Velikonoc Ceskaposta.cz (Česká pošta)
Út   7:49  Velikonoce 2024: kdy je volno, prázdniny a jak jsou otevřené obchody Markéta Höfferová (Kurzy.cz)
11.03.2024  Vítězem únorového kola Visa Czech Top Shop je první pobočka drogerie Hebe VISA Czech Top Shop (VISA Czech Top Shop)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688