Josef Trnka (TPS)
Makroekonomika  |  09.10.2016 13:36:47

Bohumil Doležal na divokých vejcích.

Dnešní Partie na Primě byla mimořádně zajímavá, protože se ve studiu nesešli politici, nýbrž  politologové, resp. novináři. Divák tak měl možnost vyhodnotit nejen jejich odbornou úroveň, ale též poznat pro koho jejich srdce bijí, případně jejich ideologickou ukotvenost. Zleva doprava na obrazovce byli vidět: Zdeněk Zbořil, Bohumil Doležal, moderátor Tomáš Hauptvogel a Erik Best. Tématem, jak jinak, byly výsledky voleb, zejména tedy krajských. 

Ve zcela obecné a subjektivní rovině lze vyslovit názor, že Zbořil a Best se projevovali střídmě, uvážlivě a hodnotili probíhající procesy jak je vidí, zatímco Doležal se choval spíše jako politik, protože začasté favorizoval své představy o tom jak by měli aktéři jednat, než by odpovídalo jejich dosavadnímu chování. Měl nutkání korigovat názory kolegů a na "řeči těla" bylo viditelné jak touží své představy prezentovat, že i moderátor označil jeho poposedávání jako na jehlách.

Je nad rámec této rubriky podrobně informovat o průběhu debaty, tak si jen pro ilustraci připomeňme úvodní vyjádření všech zúčastněných na to, jak a proč dopadla v krajích ČSSD. Doležal její neúspěch přikládal neuvědomění si role, spočívající v pozici hlavního soupeře ANO. Zbořil akcentoval vytváření protibabišovské koalice na jiné úrovni než krajské. Příkladem je deník Právo, který označil za Sobotkovy a Kalouskovy noviny. To rozesmálo Doležala, který to tvrzení považoval za virtuální konstrukci, zatímco Babišovo mediální impérium za realitu. Best souhlasil se Zbořilem, za vítěze voleb "svým způsobem" však označil prezidenta Zemana a dodal, že Sobotka podle něho lavíruje mezi českými voliči a Merkelovou, takže by se měl rozhodnout. Téma imigrace společností hýbe a nelze ho ignorovat. Doležal upřednostňoval programy před úlohou osobností, zatímco oba jeho kolegové to zpochybňovali.

Objektivní skutečností zůstává, že Babišovo hnutí to nebude mít tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo, neboť i když vyhrálo volby, tak jeho náskok zas není natolik výrazný, aby všude mohlo zabránit sdružování odpůrců z obou stan politického spektra.

Další informace a zajímavosti  zde, zejména mikrocestopisy po zaniklých hradech a rozvíjejících se nových sídlech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688