Wüstenrot (Wüstenrot)
Osobní finance  |  31.10.2017 14:30:40

Originální dárek k Vánocům - zřiďte a čerpejte výhody stavebního spoření











Stavební spoření se dlouhodobě řadí k ideální formě zhodnocování našetřených peněz. Zahrnuje fázi spoření a v případě potřeby je možné získat i výhodný úvěr na bytové potřeby, jako je rekonstrukce nebo modernizace interiéru či okolí domu. Jedná se o produkt, který je podporován státem, nabízí spektrum využití a lze jej využít v každém věku.  

Pokud porovnáme současné průměrné zhodnocení spořicích účtů, termínovaných vkladů a stavebního spoření, vyjde nám, že právě tzv. stavebko představuje nejjistější formu, co se spoření týče. Na rozdíl od jiných spořicích produktů je právě u něj základní úroková sazba garantována po celou dobu trvání smlouvy,“ uvádí Jiří Klos, expert na financování bydlení, a dodává: „Úspory lze po tzv. vázací lhůtě, obvykle 6 let, použít na libovolné účely.

Pokud vám, nebo vašim dětem, skončila smlouva o stavebním spoření, není třeba žádných obav. Časový úsek, na který stavebko uzavíráte, představuje svým způsobem jen milník. „Jedná se o dobu, která je nutná pro přiznání státní podpory. Pokud po uplynutí této doby peníze nutně nepotřebujete, smlouvu vypovídat nemusíte. Je jen na vás, jak s ní naložíte. Státní podporu získáváte i nadále. Výhodou je, že již nejste vázaní dobou, po kterou musíte spořit a částku tak můžete kdykoli vybrat,“ potvrzuje Klos. 

Stavební spoření jako dárek 

Na malé děti nemusíte jít vysloveně pevným dárkem. Originální radost jim můžete udělat i tím, že budete myslet na zajištění jejich budoucnosti například při studiu. Tuto taktiku volí stále více prarodičů, kteří jsou mnohdy než jejich rodiče, ochotni spořit a zajistit tak své vnoučata. Mezi časté dárky se řadí stavební spoření.

"Možná ten náš vnuk neocení stavební spoření tak jako za 6 či více let. Měsíční částka, kterou mu spoříme, nás nezatíží, a jemu se bude hodit, až půjde studovat na střední nebo vysokou školu. Anebo si peníze nechá, spoření si vezme do vlastních rukou, až se domluvíme a pomohou mu při pořízení bytu,“ opodstatňuje dárek v podobě stavebního spoření babička Dáša z Hradce Králové. 

Možnost výhodného úvěru

Nejen státní podpora, ale také možnost získání úvěru bez zajištění, pevná úroková sazba a možnost mimořádných splátek bez sankcí patří mezi největší výhody tohoto produktu, díky kterým je tak oblíben. „Úvěr ze stavebního spoření vám, vašim dětem či vnoučatům může pomoc například s pokrytím nákladů na nákup pozemku, menšího bytu nebo rekonstrukci domu či bytu, či administrativních poplatků spojených s bydlením," ukončuje Klos.

V rámci stavebka můžete využít dvě varianty úvěrů: překlenovací úvěr a řádný úvěr ze stavebního spoření. Na řádný úvěr máte nárok v případě, že jste spořili po dobu minimálně dvou let, a disponujete alespoň 40 % cílové částky a zároveň jste dosáhli požadovaného ohodnocovacího čísla. Tento koeficient stanovuje stavební spořitelna. Překlenovací úvěr slouží především k rychlému získání finančních prostředků a k překonání doby mezi uzavřením smlouvy a získáním nároku na řádný úvěr ze stavebního spoření.  

Úvěry ze stavebního spoření se nejčastěji používají na rekonstrukci či modernizaci nemovitostí, kde se výše investice pohybuje ve stovkách tisíc korun. Splatnost lze zvolit podle stavebních spořitelen většinou na 6, 10, 14, 18 a 22 let. Dobu splácení úvěru je možné zkrátit formou mimořádných vkladů. 

Wüstenrot

Finanční skupina Wüstenrot se zaměřuje na tvorbu finančních rezerv a financování bydlení. Její portfolio zahrnuje stavební spoření, úvěry a hypotéky a depozitní produkty. Se svými produkty Půjčka ProBydlení (překlenovací úvěr) a Kamarád+ (stavební spoření pro děti) si finanční skupina vybojovala pevnou pozici na trhu stavebního spoření. Zaměřuje se také na poskytování hypotečních úvěrů na bydlení a vydávání hypotečních zástavních listů. Na přelomu let 2010/2011 rozšířila svou nabídku o spořicí a běžné účty a termínované vklady.

Více informací na: https://www.wustenrot.cz/

22.02. 20:36  Dárek k vánocům (Pepa Fojtek)
05.10. 16:14  Super kalhotky (Patrikostepa)
23.04. 19:33  wellness pobyt jako dárek (Majka)
31.10. 10:43  wellness pobyt jako dárek (EvaPostová)
07.10. 11:36  wellness pobyt jako dárek (Theros)








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688