Inzerce (Inzerce)
Osobní finance  |  21.11.2017 15:45:32REKLAMA

Při refinancování půjčky můžete získat peníze navíc. Jak na to?

Půjčka není nic, za co je třeba se stydět. Na krku ji má v podstatě každý druhý. Někoho k tomu přinutily okolnosti, jiný si prostřednictvím financí získaných od banky splnil jeden ze svých snů. Je to i váš případ? Splácíte úvěr už nějaký ten pátek a teď by vám přišly vhod další peníze navíc? Žádný problém. Prozradíme vám, jak na to.

Představte si, že byste mohli jako mávnutím kouzelného proutku zmenšit úrokovou sazbu svého stávajícího úvěru, snížit si tak splátky, zkrátit dobu splácení a k tomu všemu ještě získat peníze navíc. Klepete si na čelo, že to není možné? Omyl. Stačí sáhnout po tom správném bankovním produktu.

Co to vlastně je refinancování a jak funguje?

Refinancovat půjčku znamená převést ji do jiné banky. V praxi to probíhá tak, že za vás nová banka předčasně splatí úvěr u té původní a poskytne vám nový ve stejné výši. Obchod je výhodný pro obě strany – poskytovatel získá nového zákazníka a dlužník zase výhodnější podmínky splácení.

Nejdůležitějším faktorem při rozhodování, jestli je takové řešení vhodné pro vás, je jednoznačně úspora. Tu si můžete spočítat pomocí online kalkulaček přímo na stránkách jednotlivých společností. Pokud ovšem nechcete ztrácet čas, využijte srovnávač a porovnejte si během několika málo minut všechny aktuálně dostupné nabídky na jednom místě.

Při refinancování lze také získat další peníze nad rámec úvěru. Částka, kterou si chcete vypůjčit, však v součtu s výší vaší současné půjčky nesmí přesáhnout maximální hodnotu stanovenou institucí, u které o převedení závazku žádáte. Ta činí zpravidla 600 000 Kč. Některé společnosti ale poskytují refinancování až do 1 000 000 Kč.

 

Máte více než jednu půjčku? Využijte konsolidaci

Pomocí konsolidace spojíte všechny své stávající úvěry do jednoho. Banka nebo nebankovní instituce, u níž o sloučení půjček žádáte, spočítá a vyplatí vaše závazky vůči jiným společnostem. Vy pak už splácíte závazek pouze jeden.Vyhnete se tak poplatkům, budete mít o svých financích lepší přehled a výrazně si snížíte měsíční splátku, většinou ovšem na úkor doby splácení, která se prodlouží.

Konsolidovat lze téměř všechny druhy úvěrů, standardní půjčky, úvěry u kreditních společností či minusové hodnoty na kontokorentním účtu. Obzvlášť u karet a kontokorentů, které mívají velmi vysoké úrokové sazby, se dají ušetřit zajímavé částky. Spojit je možné v podstatě libovolné množství závazků. Důležitá je pouze jejich celková hodnota. Banky obvykle slučují úvěry do částky 1 000 000 Kč. Komerční banka nabízí konsolidaci dokonce až do 2 000 000 Kč.

 

Přísné kontrole ze strany banky se nevyhnete

Stejně jako v případě refinancování lze i při konsolidaci získat peníze navíc. V obou případech je však spotřebitel posuzován jako úplně nový klient.Banka si řádně proklepne, jestli doposud splácel své závazky řádně a včas a ověří si, jestli je dostatečně bonitní. Tato kontrola se provádí především proto, aby se eliminovaly případy těch, kteří mají na krku několik úvěrů, jež ze svých příjmů nezvládají splácet. Takoví dlužníci pak často takzvaně vytloukají klín klínem – snaží se stávající dluhy uhradit tím, že si sjednají další půjčku za velmi nevýhodných podmínek.

 

Máte zájem o zcela novou půjčku? Porovnávejte

Pokud jste se rozhodli, že peníze navíc získáte tak, že zažádáte o úvěr nový, nezanedbejte průzkum trhu. Ono 1 % na úroku je už poměrně znát. Všímejte si také nejrůznějších akčních nabídek. Například odpuštění několika splátek vám může ušetřit i desítky tisíc korun. S výběrem vám pomůže kalkulačka půjček, která po zadání základních údajů (kolik si chcete půjčit, na jak dlouho atd.), vyhledá všechny odpovídající nabídky na trhu a přehledně je seřadí dle výhodnosti.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688