Inzerce (Inzerce)
Investice  |  06.12.2017 14:10:40, aktualizováno 08.12.2017 13:25:09REKLAMA

Jak na efektivní správu většího počtu domén?

Dobře zvolené doménové jméno je základem nejen úspěšného podnikání. Co když ale potřebujete domén víc... mnohem víc?

Díky správně zvolené internetové doméně vaši zákazníci vždy snadno najdou váš vlastní web a mohou vás kontaktovat. Nejpoužívanější doménou v portfoliu registrátora General Registry je koncovka .cz, jejímž centrálním registrem je společnost CZ.NIC, z. s. p. o.

U General Registry si zákazníci mohou vybrat ze dvou způsobů správy domén – tím základním je webové rozhraní www.domainmaster.cz. Pokud však potřebujete spravovat větší počet domén, vyplatí se využít Master API, automatické rozhraní, s jehož pomocí bude integrace správy domén do již existujících systémů jednoduchá a rychlá.

Master API je navrženo tak, aby v jediném HTTP dotazu byla kompletně provedena požadovaná operace. S pomocí Master API je např. možné zaregistrovat doménu během několika málo vteřin.

K Master API je sepsána obsáhlá a srozumitelná dokumentace, která pokrývá veškerou funkcionalitu a obsahuje i ukázky zdrojových kódů.

Aby bylo použití Master API co nejjednodušší, nabízíme ke stažení zdrojové kódy již hotového klienta, díky kterým bude použití našeho MAPI ve vašem systému opravdu jednoduché.

Pro .cz domény nabízí Master API tyto funkce

  • získání informací o doméně, kontaktu a nssetu
  • kontrola dostupnosti domény pro registraci
  • kontrola existence kontaktu
  • odeslání auth-info kódu .cz domény a kontaktu
  • registrace, prodloužení a 'update' .cz domény
  • změna majitele
  • transfer
  • registrace nového kontaktu, nssetu a keysetu

 

O doménách

V otázce úspěšnosti webové prezentace hraje klíčovou roli volba vhodného doménového jména. Provozování webu na vlastní doméně dává jeho majiteli jistotu, že jej zákazníci najdou vždy na stejné adrese, a to i v případě, že se třeba přestěhuje k jinému poskytovateli hostingu. Totéž platí pro e-mailové adresy. Dokonce i freemailové služby dnes umožňují propojení schránky s vlastní doménou.

Nejrozšířenější doménou v České republice je národní doména. Při vyhledávání informací čeští uživatelé internetu upřednostňují právě domény s koncovkou .cz. Výběr domény pro jakýkoli internetový projekt by tedy měl toto uživatelské chování respektovat. Pokud si zájemce o doménu .cz neví s výběrem rady, může se obrátit přímo na registrátora domén nebo využít doporučení a tipy na jeho webových stránkách.

Držitelé domén s koncovkou .cz mohou pomocí webové aplikace www.nic.cz/overeni ověřit správnost svých kontaktních údajů evidovaných v doménovém registru. Držitelé více domén pak ocení bezplatnou službu „Doménový prohlížeč“ umožňující správu všech .cz domén přehledně na jednom místě. Správcem domény .cz je sdružení CZ.NIC, které se věnuje také osvětě v oblasti doménových jmen, internetové bezpečnosti a podpoře nových technologií a projektů užitečných pro internetovou infrastrukturu v České republice.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688