EQUABANK (EQUABANK)
Tiskové zprávy  |  08.02.2018 14:04:55

Svátek sv. Valentýna se chystá slavit třetina Čechů, každý osmý přitom nedobrovolně.

Praha, 8. února 2018 – Únorový svátek zamilovaných letos plánuje se svým partnerem oslavit třetina Čechů, nejčastěji ti, kteří jsou spolu jeden rok. Chuť užít si den zamilovaných však neopouští ani partnery ve vztazích trvajících 15 nebo i 20 let (57 %). Zlom přichází po 20 letech vztahu, kdy se slavit chystá jen čtvrtina z nás. Každý osmý Čech přitom Valentýna slaví nedobrovolně, neboť to vyžaduje jeho partner. Letos rovněž plánujeme více investovat do oslav. Zatímco loni jsme měli v úmyslu utratit průměrně 1 500 , letos jde o více než 1 800 . Vyplývá to z průzkumu Equa bank realizovaného v lednu.

Dlouhodobé vztahy neubírají Čechům na chuti slavit svátek zamilovaných. V soukromí nebo v ložnici si tento den přeje strávit polovina nejen čerstvě zamilovaných (s délkou vztahu do 1 roku), ale i polovina těch, kteří si spolu připomenou 15. či 20. výročí. Rozdíl opět nastává u vztahů delších než 20 let. V nich už po Valentýnu stráveném v soukromí touží jen 14 % respondentů.

Na Valentýnu nešetříme
Letos se Češi chystají utratit na Valentýna více peněz než vloni. „Zatímco vloni jsme za valentýnské oslavy vydali průměrně 1 500 , letos počítáme s útratou ve výši až 1 800 . Značně ušetřit přitom mohou majitelé zlaté platební karty Equa bank, díky které je možné s programem Sphere nakoupit se slevou až 30 % ve více než 10 000 obchodech v Česku a na Slovensku,“ říká Jakub Pavel, ředitel retailového bankovnictví Equa bank.

Na večeři ano, do kina ne
Každý 8., kdo letos plánuje slavit Valentýna, tak činí jen proto, že to partner očekává. Nejvíce respondentů by nejraději strávili valentýnský večer s parterem v soukromí (40 %) nebo na večeři (32 %). Shodují se na tom muži i ženy. Romantický zájezd by při této příležitosti lákal 11 % respondentů, procházka pak 8 %.

Equa bank

Equa bank a. s. vstoupila na český trh v červenci 2011 po převzetí Banco Popolare Česká republika, a. s., společností Equa Group Limited. Equa bank nabízí jednoduché, srozumitelné a transparentní služby osobního i firemního bankovnictví, k nimž patří běžné a spořicí účty s možností vedení zdarma, více měnové platební karty, hypotéky, termínované vklady, spotřebitelské půjčky, pojištění a podnikatelské úvěry. V současné době má Equa bank přibližně 140 000 klientů a provozuje 47 poboček po celé České republice.

Více informací na: www.equabank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688