BDO Česká republika (BDO Česká republika)
Tiskové zprávy  |  14.02.2018 16:44:27

Poradenská společnost BDO byla v roce 2017 čtyřkou v M&A a due diligence

  

Auditorská a poradenská společnost BDO se v uplynulém roce podílela globálně na transakcích a akvizicích v celkové hodnotě 54,5 miliardy USD (v přepočtu cca 1,1 bilionu korun). V celkovém počtu transakcí, kde BDO vystupovala v roli poradce pro prodávajícího nebo poradce pro kupujícího se službou due diligence, se v roce 2017 podle agentury Thomson Reuters a agentury Merger market umístila mezi čtyřmi největšími hráči na trhu. Předběhla tak i některé společnosti z „velké čtyřky.“

 

Společnost BDO v roce 2017 podpořila klienty celkem u 1200 transakcí po celém světě. U zhruba 30 % z nich podporovala fondy soukromého kapitálu (private equity). „Přestože největším trhem pro BDO je evropský kontinent, společnost působí celosvětově ve více než 100 zemích, v nichž jen v oboru corporate finance zaměstnává přes 2000 odborníků,“ uvádí Petr Kymlička z auditorské a poradenské společnosti BDO. Dle zmíněné agentury Thomson Reuters se BDO celosvětově umístila na 4. místě co do počtu transakcí, v nichž plnila roli finančního poradce a M&A.

 

V uplynulém roce a v současné době je vysoce aktivní sektor mid-market a středně velkých transakcí, kde podporujeme klienty v nejrůznějších oblastech vč. sektorů nemovitostí, IT, výrobních a strojírenských firem a sektorů obchodu a služeb,“ uvádí Milan Svoboda zodpovědný za due diligence ve společnosti BDO. Dle Mergermarket byla BDO čtvrtým nejčastějším poskytovatelem due diligence.

 

BDO tak potvrdila status jedné z nejaktivnějších poradenských společností v oboru. Vedle služeb v oblasti due diligence a M&A poskytuje BDO také oceňování, daňové strukturování transakcí, znalecké služby a další služby v oblasti corporate finance.

 

V České republice BDO působí od roku 1991 a má zde zastoupení v pěti městech, ve kterých pracuje celkem více než 300 zaměstnanců. „Kromě tradičních služeb jako jsou audit, daňové poradenství či transakční poradenství zaznamenáváme v poslední době výrazný nárůst zájmu o poradenství v oblasti ochrany osobních údajů, GDPR a kybernetické bezpečnosti,“ dodává Petr Kymlička.

  

BDO Česká republika

Síť BDO poskytuje služby v oblasti auditu, účetnictví, daní, finančního poradenství a znaleckých služeb v oboru ekonomika. Celosvětově BDO tvoří jednu z největších sítí auditorských a poradenských společností. Zaměstnává více jak 64 tisíc odborníků a působí ve 154 zemích. Díky své globální působnosti zajišťují společnosti BDO přístup k odborníkům dle potřeb klientů a lokalitě jejich podnikatelských aktivit.

Více informací na: http://www.bdo.cz/cs-cz/home

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688