TNBiz (TN.cz)
Práce  |  21.02.2018 14:04:01

Lidl razantně zvyšuje platy. Prodavačky dostanou až 28 tisíc

Od 1. března 2018 činí nástupní mzda zaměstnanců a zaměstnankyň Lidlu na pozici prodavač(ka)/pokladní při čtyřicetihodinovém úvazku 28 tisíc korun. Po dvou letech práce přesáhne jejich mzda 30 tisíc korun. Zároveň budou mít možnost v ještě větší míře využívat výrazně zkrácené úvazky, nově i 25 hodin týdně.

Nová nástupní mzda 28 tisíc korun při úvazku čtyřicet hodin týdně platí pro celou Českou republiku, pouze v Praze a okolí zůstává kvůli specifickým podmínkám na pracovním trhu o něco vyšší, a to 29 143 korun.

Po dvou letech jejich mzda stoupne v celé ČR na 30 286 , resp. v Praze a okolí na 31 429 . To znamená navýšení mezd o 20 %. Adekvátně se zvyšují i mzdy stávajících zaměstnanců na této pozici.

"Již loni jsme výrazným navýšením mezd vyjádřili dík našim zaměstnancům za skvělou práci a za náš úspěch, na kterém mají právě oni obrovský podíl. Chceme být nejatraktivnějším zaměstnavatelem v oboru, to znamená volbou číslo jedna pro ty nejlepší. Výborné ocenění velmi náročné práce přitom považujeme za základ, proto jsme se rozhodli pro další krok,“ říká ke zvýšení mezd generální ředitel společnosti Lidl Česká republika, Pavel Stratil.

Již loni začal navíc v prodejnách nabízet kratší pracovní úvazky 30 nebo 35 hodin týdně. Ty již nyní využívá většina zaměstnanců prodejen. Nyní jde ještě dál a nově nabízí i úvazky 25 hodin týdně a dává tak šanci například i matkám s malými dětmi.

Kromě prodejen zvyšuje Lidl podobným způsobem i mzdy ve svých logistických centrech. Ta provozuje v Brandýse nad Labem, Cerhovicích, Měříně a Olomouci. Nástupní mzda na základní pozici kompletáře činí při plném úvazku v celé ČR nově 36 000 korun, což je také nárůst o 20 %.

Oslovili jsme i další obchodní řetězce s dotazem na zvyšování mezd jejich zaměstnanců.

"Za uplynulých 12 měsíců jsme navýšili mzdy provozním kolegům v prodejnách o 32,5 %. Naposledy jsme navyšovali k prvnímu lednu tohoto roku, to bylo v průměru o 19 %, polepšili si například prodavači, pokladní, zelináři, řezníci či skladníci," vysvětlil Jiří Mareček, ředitel komunikace maloobchodního řetězce Albert.

"Chceme být atraktivní zaměstnavatel a mít ve svých týmech ty nejlepší zaměstnance v oboru, proto mzdy upravujeme a navyšujeme průběžně. Úpravy jsme provedli v předchozích letech a plánujeme je i v tom stávajícím," uvelda mluvčí společnosti Globus Pavla Hobíková. 

 

Více: Přehled, kolik vydělávají průměrně jednotlivé profese a Škoda, Lidl - V Česku sílí mzdové tlaky.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

25.02. 17:42  jj (Petra)
22.02. 01:25  albert tesco a spol. (r.m.)







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688