Eva Jurčíková (Vaše Nároky.cz)
Pojištění  |  15.03.2018 13:10:59

Pojišťovna krátila pojistné plnění z úrazového pojištění, pojištěný se zranil při pádu z motorky

Pan Lukáš si koupil minibike určený k zájmovému jezdění mimo pozemní komunikace. Při jedné takové projížďce v parku měl nehodu, kdy i přes malou rychlost přeletěl přes řídítka a polámal si klíční kost a narazil žebra.

Pan Lukáš byl následně půl roku v pracovní neschopnosti a docházel na rehabilitace. Měl sjednány dvě úrazové pojistky, přičemž u jedné pojišťovny se nesetkal s žádnými problémy. Z druhé pojistky u mu však bylo vyplaceno jen zhruba v 20 % toho, na co měl nárok. Došlo ke krácení pojistného plnění o necelých 30 tisíc korun.

Pojišťovna argumentovala tím, že pan Lukáš provozoval motoristický sport, protože se úraz údajně stal na účelové pozemní komunikaci, a nárok proto nevzniká. Klient byl pojištěn v rizikové skupině 1, avšak po úraze se jej snažili zařadit do rizikové skupiny 4, kam spadají například kaskadéři nebo tovární jezdci motorových vozidel, což opravdu pan Lukáš není. I po vyžádání lékařské dokumentace o úrazu od pana Lukáše nedošlo k navýšení plnění.

Pojišťovna se navíc snažila tvrdit, že je cesta v lesoparku komunikací, avšak mylně. Pan Lukáš tedy předal případ právníkovi ze společnosti Vaše nároky.cz, která pomáhá občanům řešit spory s pojišťovnami. 

Komentář právníka: „Pozemek, na kterém se úraz stal, je pozemek lesní a daný úsek neslouží ke spojení nemovitostí ani k obhospodařování pozemku. S ohledem na skutečnost, že výše uvedené podmínky nejsou naplněny, je zřejmé, že daný úsek není pozemní komunikací ve smyslu zákona č. 13/1997 Sb., o pozemních komunikacích. Úraz Klienta tak není možné považovat za úraz při provozování motoristického sportu a krácení pojistného plnění zde není na místě.“

S ohledem na to, že tento konkrétní minibike není dopravním prostředkem a nebylo s ním ježděno po komunikacích, nelze považovat úraz za následek motoristického sportu a krácení bylo skutečně neoprávněné.

Bylo nutno zaslat dvě předžalobní výzvy, ale mimosoudně se nakonec podařilo s protistranou dohodnout na vyplacení odškodného pro pana Lukáše. Právníkovi z Vaše nároky.cz se tedy podařilo pro klienta získat částku 29 622 korun.

 

Společnost Vaše nároky.cz

pomáhá občanům získat finanční odškodnění, na které mají nárok v případě, že se stali obětí nepoctivého a nekalého jednání obchodníků, institucí či státu. Služby společnosti jsou nastaveny pro oboustrannou spokojenost tak, že za ně klient neplatí žádné poplatky a jedinou odměnou pro společnost je provize ze získané částky do maximální výše 25 % pouze v případě vyhraného sporu. Se společností Vaše nároky.cz tedy klient nic neriskuje, nic neztratí a může jen získat. Portfolio oblastí odškodnění, které společnost za klienty řeší, je opravdu široké, od kompenzace za zpožděný let, přes nevyplacenou mzdu, krácení pojistného plnění či reklamaci dovolené, až po náhradu škody za pochybení lékaře.

Více informací na:www.vasenaroky.cz

23.09. 00:20  pojištění (Hamanus)
15.03. 13:36  pojištovna (Founak)







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688