Poslední šance si zalyžovat: kde zůstalo otevřeno

Lyžařská sezóna ještě nekončí a jak zjistil štáb televize Nova, o víkendu můžete vyrazit do 14 středisek po celé republice. Přesto už vlekaři pomalu bilancují a těší se z toho, že sezona byla nadprůměrná - někde se lyžovalo dokonce pět měsíců.

Takové počasí je snem každého milovníka lyžování. V Peci pod Sněžkou bylo azuro a na to, že je duben, i velmi kvalitní sníh. I kolem poledne byly sjezdovky umrzlé a lyžaři dokonce stále jezdili po ranním manšestru.

Kromě Pece pod Sněžkou se v Krkonoších lyžuje také Janských Lázních, Špindlu a Harrachově. A o víkendu bude ještě v provozu dalších deset středisek po celé republice. Poslední lyžování si užívají například i na Dolní Moravě.

Končit se nebude kvůli nedostatku sněhu, ale spíš kvůli klesající návštěvnosti a přípravám na sezonu letní. "Přecházíme rovnou do letního provozu a chystáme dětské atrakce, lanové parky," vypočítal Petr Bár ze skiareálu Dolní Morava. "Musíme připravit kabinkovou lanovku na Černou horu, na Portášky," doplnil Petr Hynek ze skiresortu Černá hora - Pec.

 

Zimní sezona byla úspěšná, ve velkých areálech trvala skoro 150 dnů. Českých návštěvníků prý neubývá, spíš naopak a také se prodlužuje průměrná délka jejich pobytu. "Průměrná délka je tři a půl dne až čtyři noci, což je vynikající," pochvaluje si Hynek.

Lyže, přesněji řečeno běžky, ale ani po víkendu ještě nemusí končit ve sklepě. V Krkonoších jsou díky bohatým přídělům sněhu ze zimních měsíců pořád ještě desítky kilometrů upravených běžeckých tratí.



Sdílejte článek na sociálních sítích nebo emailem

Social icons
Hodnocení článku

Fotogalerie na bydlet.cz, nejlépe hodnocené fotografie



Články Tiskové zprávy