CEMI (CEMI)
Běžné účty  |  12.06.2018 13:26:40

73 % absolventů MBA studia vnímá tento titul jako výhodu na trhu práce

Téměř tři čtvrtiny absolventů českých MBA programů pociťují velkou konkurenční výhodu oproti lidem, kteří mají pouze akademický VŠ titul. Skoro 60 % studentů navíc uvedlo, že jim titul MBA dopomohl v lepším pracovním uplatnění. Kariérní posun byl u žen nejčastěji o jednu pozici, u mužů pak rovnou o dvě. U většiny případů (82 %) došlo ke kariérnímu rozvoji v horizontu dvou let. Tato data vyplynula z průzkumu STEM/MARK, který byl realizován mezi absolventy vzdělávacího institutu CEMI. Jedná se o nejrozsáhlejší průzkum mezi absolventy MBA, který byl realizován v ČR a SR.

Průzkum dále ukázal, že si absolventi ročně v průměru přilepšili až o 38 688 . U vrcholových manažerů a ředitelů je platový nárůst ještě znatelnější, ročně si v průměru vydělají až o 66 588 více. Téměř každému druhému podnikateli, který v průzkumu uvedl obrat své firmy, se finanční zisky zvýšily průměrně až o 22 %.

„Velice nás těší, že průzkum potvrdil pozitivní dopad MBA studia na kariéru našich absolventů. Díky výsledkům průzkumu jsme se například také dozvěděli, že 76 % našich absolventů se zprvu rozhodovalo i mezi jinými poskytovateli. To, že si nakonec vybrali právě náš institut, je pozitivní, a jsme rádi, že se jim tato investice vyplácí,“ říká k výsledkům průzkumu ředitel institutu CEMI Mgr. Štěpán Mika.

Studium na institutu CEMI splnilo očekávání u naprosté většiny absolventů (98 %), u 28 % toto očekávání dokonce předčilo. „Studenti u nás nejvíce oceňují kvalitní online formu výuky, profesionální lektory, flexibilní podmínky studia, vstřícný klientský servis a snadnou dostupnost studijních materiálů“, uzavírá Mika, pod jehož vedením získal institut CEMI v květnu 2018 prestižní mezinárodní akreditaci ASIC Premier Institution, a to jako jediná instituce ve střední Evropě.

Kompletní výsledky průzkumu ve formě infografiky - https://www.cemi.cz/prinosy-mba-studia

Central European Management Institut (neboli CEMI)

byl založen s cílem poskytovat MBA a LLM vzdělávání evropské úrovně, dostupné pro studenty z České republiky a Slovenska. S 242 úspěšnými absolventy a více než 260 současnými studenty patří mezi nejvýznamnější a největší poskytovatele MBA a LLM studia ve střední Evropě.

Výuka je koncipována tak, aby umožnila profesní vzdělávání i časově vytíženým studentům. Pro tyto účely je na CEMI zaveden nejmodernější e-learningový systém Fronter, v němž jsou studentům zpřístupňovány všechny potřebné studijní materiály a další nezbytné informace a jejž mohou studenti využívat jak pro komunikaci s lektory, tak mezi sebou navzájem v rámci svých studijních skupin. Tento systém využívá například Vídeňská Univerzita, Univerzita v Lillehammeru či Cambridge ESOL.

CEMI je plně akreditovaným členem IADL (International Association for Distance Learning), členem EADL (European Association for Distance Learning), členem AIVD – Asociace Institucí Vzdělávání Dospělých ČR, členem AMSP (Asociace malých a středních podniků) a kolektivním členem ČMA (Česká manažerská asociace).

CEMI podporuje vzdělávání handicapovaných osob a v této oblasti dále spolupracuje také s Nadací Českého rozhlasu Světluška a občanským sdružením Život dětem. Kromě toho podporuje také nadační fond Dobrý anděl či organizaci Člověk v tísni.

Více informací na: www.cemi.cz






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688