Marek Chvátal (Sdružení KOMPAS)
Podnikání  |  20.07.2018 22:25:27, aktualizováno 22:29:03

Konference pro podnikající křesťany na Velehradě

 

Neziskové sdružení KOMPAS Křesťanský podnikatel, z.s. uskuteční dne 22. 9. 2018 na Velehradě v prostorách Stojanova gymnázia konferenci pro křesťanské podnikatele, obchodníky, manažery, živnostníky a jejich rodiny s názvem „Podnikání a rodina“.

 

Tématem konference je „Podnikání a rodina“. Řečníky jsou podnikatelé s desítkami let zkušeností s budováním svých firem a také s větším počtem dětí. Někteří z nich mají nejen úspěšné firmy, ale především fungující a velké rodiny (až sedm dětí). Budou hovořit o vlastním přístupu k dělení času i energie mezi víru, byznys a rodinu. Setkáte se s podnikateli a živnostníky z Česka i ze Slovenska. Mezi řečníky budou: Irena Smékalová – s manželem Petrem vedou soukromou manželskou poradnu; Jiří Jemelka – který sám říká, že své podnikání svěřil Bohu a Boha bere jako „parťáka“ v podnikání, jeho firma dnes řídí a spravuje více než 10 malých a středně velkých podniků napříč ČR; Juraj Habovštiak – měl ještě velmi malé děti, když zanechal dobrého místa ve firmě Tesla a doma v garáži začal podnikat; anebo Ľubomír Klieštik – od doby, co začal podnikat, intenzivně vnímá Boží působení v rodině i ve firmě.

Sdružení KOMPAS zve na konferenci také děti, pro které připravuje bohatý program na celý den. Postarají se o ně zkušení pečovatelé. Velehrad nabízí mnoho zajímavostí. S pečovateli se mohou vydat na tzv. questing za pokladem. Na zahradě gymnázia budou stát tři skákací hrady a 5 000 dřevěných kostek. Speciální pedagogové Blanka Čáslavová a Zdeněk Vilímek vezmou zájemce na společný program s klienty DZP Velehrad v podobě hudebně dramatického setkání s „Hudbou kolem světa“.

Na programu konference je také setkání s olomouckým pomocným biskupem Mons. Josefem Nuzíkem, workshop s děkanem Cyrilometodějské teologické fakulty Olomouc prof. Peterem Tavelem OP „O rozhodování v podnikání“ a představení hnutí Ekonomika společenství (ES), jež pomáhá nejen podnikatelům realizovat křesťanské hodnoty v každodenní práci a v životě. O ES promluví jeho dlouholetý člen a podnikatel Jan Šebor.

Pro účastníky konference připraví místní VEGA centrum občerstvení na celý den včetně oběda a svačinek pro děti.

Přihlásit na akci se můžete na webových stránkách www.krestanskypodnikatel.cz. Členové sdružení KOMPAS si uvědomují, že nejen mnozí podnikatelé a živnostníci, ale i ostatní lidé, které by konference mohla zajímat, nemají peníze nazbyt. Proto se rozhodli, že vstup na konferenci „Podnikání a rodina“ nabídnou zcela zdarma. Celou akci se snaží uspořádat pouze na bázi dobrovolných darů. Dar v libovolné výši mohou účastníci věnovat přes registrační formulář na krestanskypodnikatel.cz. Protože se bude jednat o finanční dar neziskové organizaci, dostanou potvrzení, které mohou uplatnit při přiznání daně.

KOMPAS sdružuje podnikající křesťany už více jak osm let. Dlouhou dobu fungoval jako neformální platforma pro ty, kdo hledají společenství věřících lidí a prostor ke sdílení společných zkušeností z byznysu. Od ledna 2018 založilo 14 podnikatelů neziskovou organizaci, aby mohl spolek pořádat větší akce. Vedle plánované konference na Velehradě to jsou odborné semináře, duchovní cvičení, rozhovory na krestanskypodnikatel.cz apod.

O zapsaném spolku KOMPAS

KOMPAS Křesťanský podnikatel, z.s. je neziskovou organizací sdružující křesťanské obchodníky, manažery, podnikatele a samostatně výdělečné osoby. Spolek vznikl v roce 2018 jako nástupnická organizace do té doby neformálního stejnojmenného sdružení. Jeho posláním je podpořit křesťanské nebo křesťansky smýšlející podnikatele v jejich byznysu a zároveň jim poskytnout podporu, vedení a duchovní formaci. Spolek pro své členy pořádá pravidelná setkání v Praze a Olomouci, jednou za rok pak také organizuje výjezdní konferenci.

Více se můžete dozvědět na: www.krestanskypodnikatel.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688