Inzerce (Inzerce)
Podnikání  |  30.07.2018 10:04:10REKLAMA

Jednoduché zabezpečení dat v mobilu. Co doporučujeme?

Tři hodiny denně. Tolik času tráví dle výsledků nedávného průzkumu Češi s mobilem v ruce. Mobilní telefon se stal prostředkem pro nepřetržitý přístup k sociálním sítím a nástrojem jak být neustálém kontaktu s lidmi ze svého okolí. Nejvíce času pak lidé tráví na textových komunikačních aplikacích neboli instant messaging platformách, a to i v práci. Textové komunikátory se ostatně stále častěji prosazují i do firemní komunikace. S ohledem na citlivost sdílení velkého objemu osobních či firemních informací, se logicky velkým tématem posledních let stává jejich zabezpečení.

Digitální technologie neskutečným způsobem zjednodušila a zrychlila komunikaci. Na druhou stranu dramaticky narůstá počet případů, kdy dochází k úniku dat, jejich zneužití nebo sdílení s třetími stranami. Velcí poskytovatelé mezinárodních komunikačních řešení o svých uživatelích shromažďují informace a byly zaznamenány i případy, kdy tato data byla poskytnuta obchodním partnerům. Zajímavou alternativou k mezinárodním komunikátorům se tak stává česká platforma pro bezpečnou komunikaci s názvem Babelnet.

Ať už Babelnet používáte pro komunikaci s vašimi blízkými, životními i obchodními partnery, kolegy, zákazníky, vždy máte jistotu, že výměna informací probíhá opravdu bezpečně. Babelnet totiž využívá kombinace nejlepších kryptografických algoritmů, protokolů a bezpečnostního designu, který eliminuje drtivou většinu typických scénářů úniku citlivých informací. Nejen, že jsou zprávy či dokumenty přenášeny mezi zařízeními v šifrované podobě, kde žádný z uzlů na cestě nemůže data dešifrovat, ale zůstávají zašifrovány i při uložení na zařízeních.

Babelnet je možné instalovat a používat nejen na mobilech, ale také v rámci soukromého či firemního počítače. V letošním roce se navíc rozšířila platforma Babelnet také o šifrované telefonní hovory prostřednictvím technologie VoIP. Pokud se chcete dozvědět více o bezpečné komunikaci, navštivte stránky www.babelnet.com nebo si komunikátor stáhněte a začněte ho hned využívat. Babelnet je kompatibilní se systémy iOS a Android a na počítačích s Windows a macOS.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.







?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688