BDO Česká republika (BDO Česká republika)
Tiskové zprávy  |  23.08.2018 12:17:43

Výrobce vzduchotechniky s tradicí více než 140 let přechází po 20 letech zpět do českých rukou

Radotínský průmyslový výrobní podnik Janka Engineering, specializující se již od roku 1872 na výrobu a dodávky vzduchotechnických a klimatizačních zařízení, mění majitele. Od indické mezinárodní skupiny LEEL Electricals Ltd. ji odkoupila česká strojírenská skupina Multicraft Group, působící zejména na Moravě. Ta jednoho z nejstarších výrobců ventilačních systémů na světě přebírá se záměrem dalšího rozvoje podnikání. Prodej realizovala poradenská společnost BDO Advisory, jejíž odborníci začali hledat kupce z České republiky v březnu letošního roku a transakci tak uskutečnili v neobvykle krátkém čase.

Společnost Janka Engineering je ve svém odvětví díky mnohaleté tradici etablovanou značkou. Prioritou při prodeji bylo nalezení českého kupce, který by navázal na bohatou historii výrobního podniku a nadále rozvíjel jeho aktivity. „Prodávaný závod patří mezi zlato českého průmyslu. Již od samého začátku jsme měli sestavený seznam adeptů pro odkup, kteří splňovali vytyčená kritéria. Upřednostnili jsme českého zájemce, který splnil všechny požadavky a potvrdil silný zájem o další rozvoj výrobní i obchodní činnosti firmy,“ odhaluje podrobnosti o prodeji Petr Kymlička, partner poradenské společnosti BDO.

Janka Engineering bude součástí skupiny 24 firem
Novým vlastníkem je česká společnost Multicraft Group sdružující 24 firem především z oblasti strojírenství a energetiky s celkovým obratem 3 mld. . Ostravská průmyslová skupina využívá k rozvoji svého podnikání vedle organického růstu také strategické akvizice. „O podnik Janka Engineering jsme měli enormní zájem. V portfoliu naší skupiny v něm spatřujeme velký potenciál, rádi bychom využili strategické synergie s našimi stávajícími společnostmi,“ říká k nákupu Tomáš Kondělka, místopředseda představenstva Multicraft Group.

Prodej proběhl ve velmi krátkém čase
Realizace transakce prostřednictvím poradenské společnosti BDO Advisory byla pro společnost Janka Engineering, zaměstnávající více než 150 lidí, v současné době nejlepší možné řešení. „Po zvážení všech možností jsme dospěli k rozhodnutí začít hledat silného kupce se znalostmi z oboru. Celý proces proběhl během půl roku bez výraznějších komplikací, a pro podnik je výborné, že se vrací do českých rukou. Budoucnost firmy, jejíž kořeny sahají do roku 1872, vidím optimisticky,“ potvrzuje Filip Eisenreich, zástupce skupiny LEEL Electricals Ltd. v České republice.

Janka Engineering je předním dodavatelem komfortní a průmyslové vzduchotechniky, klimatizací a chlazení. Firma realizovala projekty nejen v České republice, ale i v zahraničí, například Bělorusku či Švýcarsku. Od roku 2009 společnost patřila do mezinárodní skupiny LEEL Electricals Ltd. se sídlem v indickém Novém Dillí.

BDO Česká republika

Síť BDO poskytuje služby v oblasti auditu, účetnictví, daní, finančního poradenství a znaleckých služeb v oboru ekonomika. Celosvětově BDO tvoří jednu z největších sítí auditorských a poradenských společností. Zaměstnává více jak 64 tisíc odborníků a působí ve 154 zemích. Díky své globální působnosti zajišťují společnosti BDO přístup k odborníkům dle potřeb klientů a lokalitě jejich podnikatelských aktivit.

Více informací na: http://www.bdo.cz/cs-cz/home

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688