TNBiz (TN.cz)
Počasí zpravodajství  |  21.09.2018 11:51:53

Česko se připravuje na výrazné ochlazení, Evropu drtí prudký vítr

Česká republika se připravuje na pořádné ochlazení, před studenou frontou, která začne odpoledne přecházet od západu přes naše území, k nám fouká velmi teplý vzduch, už v noci ale teploty klesnou až k 8 stupňům. To vše doprovodí občasný déšť nebo i bouřky.

Po příjemném týdnu se do Česka žene studená fronta, po které k nám bude proudit studený vzduch od západu. Očekává se prudký propad teplot i o deset stupňů. Ještě v pátek vystoupají teploty k 25 až 29 °C.

V noci na sobotu bude ale na většině území oblačno až zataženo, na většině území se podle ČHMÚ budou objevovat přeháňky nebo déšť, zpočátku se mohou objevovat i bouřky. Teploty poklesnou k 12 až 8 °C.

V sobotu přes den by se měl déšť objevovat jen ojediněle, na východě a jihovýchodě bude pršet ještě během rána. Teploty přes den vystoupají jen ke 14 až 18 °C, na horách bude dokonce kolem 10 °C.

I v neděli očekávají meteorologové déšť, oblačnost bude přibývat od západu oblačnost. Teploty se budou pohybovat kolem 16 až 20 °C. Ochlazování by mělo podle ČHMÚ pokračovat i v následujících dnech. Už v pondělí by měly teploty vystoupat jen k 13 až 17 °C, v úterý pak dokonce jen k 10 až 14 °C.

 

Že se v následujících dnech opravdu rapidně ochladí, potvrzuje také meteoroložka Dagmar Honsová. "Po ránu i v nížinách očekáváme teploty jen mezi 8 až 3 °C a při zmenšené oblačnosti nejsou vyloučené přízemní mrazíky tj. mráz v 5 cm nad zemí," přibližuje Honsová.

Zatímco Česká republika se připravuje na pořádné ochlazení, v severní části Evropy se pohybuje cyklona , která do Dánska, Norska a Švédska přinese velmi silný vítr s nárazy větru o rychlosti přesahující 150 kilometrů v hodině, uvádí portál Severe Weather Europe.

Na jihu Evropy se navíc tvoří medikán, což je výrazná tlaková níže, která připomíná hurikán. Podobně jako hurikány či tajfuny i medikán může představovat velké nebezpečí.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688