Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Akcie v ČR  |  23.10.2018 09:08:57

Summit Partners se zbavuje svého podílu v Avastu (Ranní zpráva z akciového trhu)

Hlavní události

Ratingová agentura S&P potvrdila svůj středně a dlouhodobý rating pro Monetu Money Bank na úrovni BBB/A-2 se stabilním výhledem. Potvrzení ratingu nezohledňuje záměr Monety na koupi Air Bank spolu s českou a slovenskou částí Home Credit. S&P uvádí, že k případnému zhoršení ratingu by bylo přistoupeno především v případě poklesu kapitálové přiměřenosti banky.

Summit Partners se zbavuje svého podílu v Avastu za 275 GBp za akcii.

Evropské akcie by měly zahájit dnešní obchodování poklesem.

Dnes se dočkáme spotřebitelské důvěry v eurozóně, která zůstává z dlouhodobého hlediska vysoká. Z toho krátkodobého však mírně klesla z důvodu vzestupu cen pohonných hmot. Druhou zprávou z evropského kontinentu je průzkum ECB o úvěrech. Poptávka po úvěrech by měla i nadále zůstat vysoká.

Dnes ve Spojených státech zveřejní své hospodářské výsledky přes třicet společností. Mezi těmi známějšími jsou fastfoodový řetězec McDonald’s, výrobce motocyklů Harley-Davidson, telekomunikační společnost Verizon či v mnoha sektorech působící firma 3M. V Evropě se dočkáme výsledků například švédské banky Swedbank či nizozemské personální agentury Randstad.

Obchodování na zámořských trzích

Včerejší obchodování na americkém akciovém trhu skončilo převážně ve ztrátách. Průmyslový Dow Jones oslabil o 0,5 %, S&P 500 ztratil 0,4 % a technologický Nasdaq si jako jediný polepšil o 0,3 %. Nedařilo se především finančním institucím (-2,1 %) či realitním developerům (-1,4 %). Jediné zisky si připsaly technologické firmy (+0,8 %) spolu s výrobci luxusního zboží (+0,5 %). Trhy po celém světě jsou teď výrazně ovlivňovány geopolitickou situací ohledně záměru Spojených států vypovědět smlouvu o redukci jaderného arzenálu tzv. INF (Intermetiate-Range Nuclear Forces Treaty). Ta byla uzavřena v roce 1987 prezidenty Reganem a Gorbačovem za účelem snížení počtu jaderných zbraní krátkého a středního dosahu. Důvodem vypovězení je dle amerického prezidenta Donalda Trumpa její dřívější porušování ze strany Ruska. To ovšem jakékoliv porušení odmítá. K celé situaci se již vyjádřili zástupci Číny, Německa i Francie a společně označují tento krok za špatný. Může vést ke snížení globální bezpečnosti.

V asijsko-pacifickém regionu trhy podlehly globální negativní náladě. Ztráty se pohybují až do výše 3,5 % v případě Jižní Koreje. V rámci japonského indexu Nikkei 225, který klesá o 2,7 %, se nedaří ani jednomu sektoru. Nejhlouběji se propadají síťová odvětví, a to o 3,9 %. Nejmenší ztráty zaznamenávají energetické společnosti, když odepisují 0,9 % ze své hodnoty.

Avast

Akcionář Avastu, společnost Summit Partners, která drží podíl necelých 6 %, prodává většinu svých akcií formou zrychleného úpisu. Upisovací cena je stanovena na 275 GBp za akcii s tím, že včerejší zavírací cena byla 295 GBp. Dá se tedy očekávat, že by dnes mohlo dojít k poklesu hodnoty ceny akcií.

Autor: Jiří Kostka

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688