TNBiz (TN.cz)
Práce  |  25.10.2018 21:16:11

Firmy před Vánoci nabírají tisíce lidí. Nabízí velmi zajímavé benefity

Vánoce se kvapem blíží a distribuční firmy, velké e-shopy i dopravci začali shánět pracovníky, kteří jim předsváteční shon pomohou zvládnout. Například Amazon zahájil nábor více než 2500 sezónních pracovníků. Podobný počet lidí shání také Česká pošta. Přípravy na Vánoce hlásí i Alza, která pro brigádníky vytvořila speciální aplikaci.

Nabídky práce ve společnosti Amazon naleznete také na prace.kurzy.cz

Přes 2500 volných pracovních míst otevře společnost Amazon ve svém distribučním centru v Dobrovízi u Prahy. Sezónní pracovníci posílí při odbavování předvánočních objednávek více než 4500 stálých zaměstnanců. Všem, kteří pomohou předvánoční nápor zvládnout, slibuje odpovídající mzdu a další lákavé benefity.

 

"Na sváteční sezonu se chystáme prakticky celý rok. Letos přijmeme více než 2 500 lidí, díky kterým budou moci naši zákazníci prožít pohodové vánoční svátky. Nebudou se muset strachovat, zda jim objednané dárky dorazí pod stromeček včas,“ řekl Steven Harman, viceprezident evropských operací společnosti Amazon. "Těšíme se, až znovu přivítáme ty, kteří se k nám před Vánocemi pravidelně vracejí, ale i nové tváře, které se k Amazonu přidají poprvé,“ dodal.

Pozice jsou vhodné jak pro ty, kteří chtějí pracovat na plný úvazek, tak pro ty, kteří mají zájem pracovat jen několik dní v týdnu. Mzda začíná na 150 za hodinu. Pracovníci mají navíc možnost získat až 10% finanční bonus v závislosti na docházce a výkonnosti. Firma také nabízí dopravu do práce a teplá jídla zdarma.

Přípravy na hlavní sezónu jsou v plném proudu i v e-shopu Alza.cz. Podle mluvčí Patricie Šedivé se připravují lokality na závoz zboží a probíhá také nábor zaměstnanců, a to nejen na brigádnické pozice. "Co se týká brigád, Alza pro zájemce připravila unikátní aplikaci mikrozaměstnávání, která na trhu nemá obdoby. Velmi jednoduchým postupem lze doslova na pár kliků získat práci podle výběru," popsala. Potřebovat v hlavní sezóně budou stovky lidí.

Ti nejšikovnější brigádníci se podle mluvčí mohou těšit na zajímavou nabídku stálého zaměstnání. "K běžným benefitům pak patří pracovní prostředí, možnost relaxu a zábavy přímo v Alze – sauna, kulečník, solná jeskyně, horolezecká stěna, fotbálek, ping-pongový stůl, kavárna. Na centrále je pro stálé zaměstnance samozřejmostí volná pracovní doba, možnosti home office, výplata části mzdy v bitcoinech, široký výběr školení, diverzifikované stravenky, whatever days nebo možnost pracovat napříč firmou třeba formou několikaměsíční rotace," doplnila Šedivá.

Více než 2000 pracovníků bude před Vánoci potřebovat Česká pošta. "Náborová akce je v plném proudu, zajistili jsme prostředky na odpovídající ohodnocení brigádníků i bonusy pro naše zaměstnance. Zatím jsme zajistili 2650 smluv s novými brigádníky a smlouvu s agenturou, abychom měli v záloze agenturní zaměstnance. V tuto chvíli neumíme odhadnout, jestli se podaří naplnit celý počet potřebných zaměstnanců, který je 5000," uvedl mluvčí České pošty Matyáš Vitík.

 Brigádníkům nabízí až 170 za hodinu a můžete si vybrat hned z několika různých pozic. V tuto chvíli je vypsáno asi 500 nabídek na pozici doručovatele, 100 na pozici řidiče, přes 300 pak chybí pracovníků na přepážkách.

Počet kmenových pracovníků přepravní firmy PPL se před Vánoci zvýší o desítky, počet sezónních o stovky. "V následujících dnech a týdnech budeme potřebovat opravdu pomoci, především ve velkých městech. Proto už od minulého roku nabíráme řidiče do vlastního stavu a na sezonu posilujeme naši flotilu. Nově také nabízíme možnost krátkodobé zaměstnání na pozici řidiče. Za tuto formu spolupráce nabízíme garantovanou základní hodinovou mzdu a výplatu mzdy již kolem pátého dne následujícího měsíce a samozřejmě také náhradu vlastních nákladů," uvádí ředitel společnosti Petr Chvátal.

 V PPL se zaměstnanci mohou těšit na širokou škálu benefitů, včetně výkonnostních bonusů. Standardními benefity jsou stravenky v hodnotě 105 , extra 5 dnů dovolení, možnost čerpání daňově zvýhodněných služeb a produktů v rámci cafeterie, roční bonusy, pravidelné valorizace mezd, bonusy za přivedení nových kolegů, příspěvky na jazykové a vzdělávací kurzy a další.

To přepravní firma Zásilkovna už je prý z velké části na Vánoce připravena, a to včetně dostatečného počtu pracovníků. "Podle vývoje budeme případně nabírat ještě dodatečné brigádníky, nepůjde ale o žádná velká čísla. Sezónním brigádníkům budeme nabízet především zajímavější platové podmínky. V Zásilkovně máme také řadu lidí, kteří přišli jen na krátkodobou výpomoc a následně u nás zůstali a dnes jsou na zajímavých manažerských pozicích," uvedl výkonný ředitel Zásilkovny Ondřej Žák.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688