Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Akcie v ČR  |  12.11.2018 08:59:01

Kofola dnes v podvečer představí své hospodářské výsledky za třetí kvartál (Ranní zpráva z akciového trhu)

Hlavní události

Evropské akcie by měly zahájit nový týden růstem.

Začátek nového týdne žádné zajímavé makroekonomické statistiky nepřinese. V jeho průběhu se ale dočkáme amerických maloobchodních tržeb nebo spotřebitelské inflace. Ta bude zveřejněna i v eurozóně, kromě toho si pozornost vyslouží ještě HDP za třetí kvartál nebo průmyslová výroba.

V Evropě představí výsledky hospodaření německý výrobce polovodičů Infineon Technologies nebo nizozemská burza Euronext. Ve Spojených státech žádná firma výsledky nereportuje kvůli Dnu válečných veteránů.

Obchodování na zámořských trzích

Závěr uplynulého týdne se americkým akciím nevydařil, když všechny hlavní indexy uzavřely v červeném. S nejhlubšími ztrátami uzavřel technologický Nasdaq, který přišel o 1,7 %, S&P 500 odepsal 0,9 % a průmyslový Dow Jones umazal 0,8 %. V plusu tak uzavřely spíše defenzivní akcie maloobchodních prodejců nezbytného zboží nebo utilit.

Akcie v asijsko-pacifickém regionu společný směr během ranního obchodování nenašly. V plusu uzavřely čínské nebo australské akcie, které si připsaly 1,2 %, respektive 0,3 %, japonské tituly zakončily s kladnou nulou. Naopak jihokorejský Kosdaq přišel o 2,4 %, indonéský index ztrácí 1,2 %.

Přestože se ve Spojených státech slaví Den válečných veteránů a mnoho státních institucí je zavřeno, obchodování na akciové burze probíhá bez přerušení. I tak lze však očekávat sníženou obchodní aktivitu. 

Kofola ČeskoSlovensko

Skupina Kofola dnes po uzavření trhu zveřejní výsledky hospodaření za třetí kvartál. Předpokládáme, že výsledky Kofoly za třetí kvartál pozitivně ovlivní hned několik faktorů. Prvním jsou jednoznačně nadprůměrné teploty v letních měsících, což značně pomáhá zvyšovat spotřebu výrobků společnosti. Dále očekáváme, že již nedošlo k tak výraznému propadu tržeb v problematickém Polsku, jak tomu bylo v minulých letech. Kofola aktivně pracuje na restrukturalizaci tamních aktivit za účelem zlepšení celé situace. Díky těmto dvěma faktorům by mělo dojít k meziročnímu růstu tržeb o 3,1 % na 2045,2 mil. CZK. Na ziskovost firmy měl a ještě bude mít vliv pokles cen cukru na trzích. Kofola si kupuje značnou část své spotřeby této komodity koncem léta či začátkem podzimu. V minulém roce se ceny cukru na trzích pohybovaly kolem 410 USD za tunu, zatímco letos to bylo přibližně 330 USD za tunu. Proti tomuto pozitivnímu vlivu šly vyšší ceny ropy, která je vstupní surovinou pro výrobu PET lahví. Očekáváme však, že převládl pozitivní vliv nižších cen cukru a spolu s vyššími tržbami by mělo dojít k růstu ziskovosti EBITDA na 373,2 mil. CZK, tedy o 4,6 % meziročně (http://bit.ly/Kofola_3Q18preCZ).

Autor: Miroslav Frayer

Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688