TNBiz (TN.cz)
Investice  |  14.11.2018 11:15:49

Syn Karla Svobody se pustil do Babiše: Lže, táta žádnou bipolární poruchu neměl.


Syn Karla Svobody Petr Klein Svoboda se ohradil proti slovům premiéra Andreje Babiše. Ten prohlásil, že jeho dcera trpí bipolární poruchou stejně jako slavný skladatel. Podle Kleina ale jeho otec tuto psychickou nemoc neměl.

Babiš v projevu ze sicilského Palerma reagoval na reportáž Televize Seznam, ve které jeho syn prohlásil, že byl unesen na Krym, aby se vyhnul trestnímu stíhání v kauze Čapí hnízdo. Premiér zdůraznil, že jeho děti jsou psychicky nemocné.

 

"Netušil jsem, že jednou budu takto komentovat zdraví mých dětí. Zpochybňovat zdravotní stav mých dětí mohou jen bezcitní fanatici. (...) Moje dcera trpí bipolární poruchou. Kdo neví o jakou nemoc jde, ať si vzpomene na Karla Svobodu," prohlásil Babiš.

 

Proti tomuto tvrzení se teď ale ohradil syn skladatele Petr Klein Svoboda. "Škoda, že Andrej nevzal tátu taky na Krym. Táta žádnou bipolární poruchu neměl! Kdo je bezcitný, ať soudí lid. A kdo lže a nemá záklopku, ať mluví z Palerma," napsal na facebook.

 

Podle Kleina Svobody premiér vůbec neví, o čem mluví a nemá pro to žádné podklady. "Potom já mohu říct, že kdo neví, co znamená mafián, ať si vzpomene na Andreje Babiše," doplnil. Svoboda podle svého lékaře trpěl depresemi, ale ne bipolární poruchou. Na konci ledna 2007 spáchal sebevraždu.

 

Premiérův syn Andrej Babiš mladší poskytl rozhovor Televizi Seznam. V něm přiznal, že k Čapímu hnízdu, které měl podle premiéra v rozhodnou dobu spoluvlastnit, podepsal nějaké dokumenty, údajně ale nevěděl, co podepisuje. Tvrdil také, že ho premiérovi spolupracovníci unesli na okupovaný Krym.

 

Premiér Babiš tyto výroky odmítl a uvedl, že jeho syn je duševně nemocný. Kritizoval také přístup novinářů, kteří ho podle něj natáčeli tajně. Proti tomu se zase ohradila Televize Seznam, podle níž Babiš junior o natáčení věděl a souhlasil s odvysíláním reportáže.

 

Zástupci opozičních stran už prohlásili, že se pokusí vyslovit vládě nedůvěru. Dohromady mají opoziční poslanci 92 hlasů, k vyslovení nedůvěry je potřeba 101. Od středečního rána Babiš jedná s koaličními partnery o budoucnosti vlády.

 

<br>

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688