Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  15.11.2018 14:24:57

ČSOB investuje do inovací i lidí. Zisk klesl, aktiva pod správou, úvěry i vklady rostou

Čistý zisk skupiny ČSOB dosáhl za prvních devět měsíců roku 2018 výše 11,5 miliardy korun. Za meziročním poklesem o 15 procent tojí především mimořádné výnosy v loňském roce na straně jedné a navyšování investic do inovací a lidských zdrojů na straně druhé, uvedla banka. Objem úvěrů vzrostl na 689 miliard , meziročně o 3 % výše, při vysoké kvalitě úvěrového portfolia. Objem vkladů se zvýšil na 973 miliard , meziročně o 10 procent. Celkový objem aktiv pod správou vzrostl na 210 miliard , meziročně o 7 %.

"Čistý zisk za první tři čtvrtletí 2018 meziročně poklesl. Důvodem jsou nižší ostatní provozní výnosy ovlivněné mimořádnými výnosy v loňském roce (jednorázový výnos z vypořádání dřívějšího soudního sporu, pozitivní přecenění, prodej dluhopisů a výnosy spojené s ukončením kurzového závazku ČNB), vyšší provozní náklady a ztráty ze znehodnocení, zatímco čistý úrokový výnos a čistý výnos z poplatků a provizí meziročně vzrostly. Stabilní ukazatel nákladů na úvěrové riziko odráží přetrvávající vynikající kvalitu úvěrového portfolia a ukazatel podílu úvěrů v selhání se zlepšil na 2,4 %," rozvedla banka.

Provozní výnosy ČSOB se meziročně snížily na 27,3 miliard , o o 2 %. Provozní náklady se zvýšily na 13,2 miliard (meziročně o 11 %). Investice do odměňování zaměstnanců se meziročně zvýšily o 9 %, počet aktivních uživatelů ČSOB mobilního bankovnictví meziročně vzrostl o 28 %, stejně tak rostl počet mobilních transakcí o 38 %.

"Získali jsme ocenění pro nejlepší online banku The Best internet bank, čtyři ocenění ve výzkumu Nejlepší banka a Nejlepší pojišťovna 2018, pokračuje prohlubování aliancí s partnery zejména v oblasti e-commerce, rozvíjení podpory pro startupy a vývoj prototypů pro naše klienty," shrnuje také banka.

Výsledky ČSOB ve třetím kvartále dokazují, že v období transformace celého bankovního sektoru lze nejen obstát, ale dokonce i výrazně uspět. ČSOB výrazně investuje do inovačních projektů, aby byla schopna lépe naplnit očekávání klientů. Úspěch v tomto směru dokládá nejen nárůst počtu uživatelů mobilního bankovnictví, ale také vzrůstající počet mobilních transakcí,“ řekl John Hollows, generální ředitel ČSOB. Čistý zisk v samotném třetím čtvrtletí roku právě i v důsledku investic meziročně klesl o 4 procenta na 4 miliardy korun.

„V růstu provozních nákladů se odráží odhodlání ČSOB dále investovat do svých zaměstnanců. Jakožto přední hráč na poli inovací stojíme o motivované zaměstnance, kteří dokážou držet tempo s měnícím se bankovním prostředním a mají chuť se dále rozvíjet. Klienti mají stále vyšší očekávání a náročnější potřeby, na které musíme reagovat. ČSOB se tak proměnila v technologickou společnost, která si zachovává osobní klientský přístup té nejvyšší kvality,“ říká Marcela Suchánková, členka představenstva ČSOB zodpovědná za lidské zdroje.

Skupina ČSOB je vedoucím hráčem na trhu finančních služeb v České republice. a součástí mezinárodní bankopojišťovací skupiny KBC, která aktivně působí především v Belgii a v regionu střední a východní Evropy. Skupina ČSOB je tvořena bankou (působí pod obchodními značkami – ČSOB a Poštovní spořitelna) a společnostmi, s nimiž je banka propojena. Finanční skupina ČSOB zahrnuje strategické společnosti v ČR ovládané přímo či nepřímo ČSOB, případně KBC, které nabízejí finanční služby, a to Hypoteční banku, ČSOB Pojišťovnu, Českomoravskou stavební spořitelnu, ČSOB Penzijní společnost, ČSOB Leasing, ČSOB Asset Management, ČSOB Factoring a Patria.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Akcie v ČR:

St 16:41  Akciové trhy: Převládala pozitivní nálada - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
St 10:52  Colt: Konferenční hovor k výsledkům za rok 2023 Research (Česká spořitelna)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688