TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  30.11.2018 17:47:55

Počasí: Ledovka dál komplikuje dopravu. Tvoří se dlouhé kolony

V pátek ráno se na řadě míst České republiky přidala k silnému větru i ledovka. Nehody na namrzlých silnicích hlásil Karlovarský i Plzeňský kraj. Několik osob skončilo v péči záchranářů. Ledovka se na silnicích tvoří dál a lidé by měli zvýšit opatrnost. Výstraha náledí platí podle meteorologů zatím do sobotní osmé hodiny ranní.

Čtvrteční ráno bylo na západě Česka mrazivé. Na několika místech spadly teploty pod minus sedm stupňů Celsia. Po nočním mrholení se tak začala tvořit ledovka. "Cheb doslova ochromila ledovka," píší lidé na sociálních sítích. Podle mluvčí chebského magistrátu ve městě na některých místech nejezdí MHD a stojí doprava.

Meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) již včera vyhlásili varování před ledovkou, která od čtvrtečního rána platí pro Prahu, Středočeský, Jihočeský, Plzeňský, Karlovarský, Ústecký a Liberecký kraji.

Počasí v ČR: Ledovka pokryje i další části Česka - nová výstraha ČHMÚ

Jak vypadala situace na západě Čech?

 

Aktuálně ledovka platí na silnici 16911 v obcích Prášily a Srní okres Klatovy. Lidé by zde měli projíždět se zvýšenou opatrností.

Na silnici číslo 13 na trase Chomutov - Karlovy Vary se tvoří rozbředlý sníh i mrznoucí déšť. Silnice je pro řidiče nebezpečná a měli by proto přizpůsobit rychlost své jízdy.

Nebezpečí náledí také platí mezi 132. a 169. km ve směru na Cheb na dálnici D6. Na dálnici D6 došlo krátce před půl devátou u Kamenného Dvora směrem na Cheb i k hromadné nehodě pěti osobáků. Nehoda značně zkomplikovala provoz na dálnici D6. Začaly se tvořit dlouhé kolony a silnice byla zcela uzavřena," řekla policejní mluvčí Kateřina Krejčí. Nyní už je dálnice zcela průjezdná.

Ledovku hlásí také Most, kde by lidé měli jezdit se zvýšenou opatrností. 

Problémy jsou také na dálnici D5 mezi 80. a 135. km. Tvoří se zde ledovka kvůli srážkám. Mezi 119,1. a 107. km ve směru na Prahu dopravu komplikuje kolona vozidel.

Hasiči už od rána měli napilno v Karlovarském kraji i Plzeňském kraji. Hasiči Karlovarského kraje zasahovali u nehody nákladního auta u Šabiny, nehody dvou aut u Kynšperka a u nehody osobního auta u Kraslic.

Krátce po sedmé hodině ranní zablokoval silnici směrem na hraniční přechod Svatý Kříž kamion. Provoz byl obnoven po 10. hodině.

V Domažlicích uvízl na železničním přejezdu v Jiráskově ulici traktor s návěsem. Neovladatelná souprava zničila jedno ze zabezpečovacích zařízení a zablokovala trať. Traktor se podařilo vyprostit pomocí těžké techniky jedné z místních firem. Provoz na trati byl poté obnoven. Ke zranění nedošlo.

 

Podobné problémy hlasili i hasiči v Plzeňském kraji. "Během krátké chvíle řešíme na Tachovsku již druhou dopravní nehodu ovlivněnou počasím. V oblasti prší a dochází k namrzání vozovek," informovali plzeňští hasiči a upozorňují, že podobná situace je i na Domažlicku.

V Horní Bříze nedaleko hřbitova skončilo na střeše osobní vozidlo. Dvě lehce zraněné osoby byly předány do rukou záchranářů.

Záchranáři od rána vyjížděli k desítkám případů. "V drtivé většině případů se jedná o poranění končetin, tzn. zlomeniny, vymknuté kotníky apod. Vážnější zásahy zatím nemám hlášeny," uvedla mluvčí plzeňské záchranky Veronika Albrechtová.

Upozornění na ledovku platí až do sobotního rána. Meteorologové výstrahu zpřísnili na extrémní stupeň nebezpečí. Kromě ledovky varují meteorologové i před silným větrem s nárazy o rychlosti až 65 km/h. Upozornění platí pro hory na severu Čech, Českomoravskou vrchovinu a Jeseníky.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Více zpráv k tématu Počasí






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688