TNBiz (TN.cz)
Dovolená  |  06.02.2019 14:43:55

Dlouhé sjezdovky nejsou jen v zahraničí, tyhle najdete v Česku

Málokdo chce během lyžování strávit více času čekáním ve frontě než samotným lyžováním. Ačkoliv české sjezdovky nedosahují takových délek, jako mají například ty nejdelší v Alpách, i tak se u nás dá najít dost takových, na kterých člověk nestráví pár vteřin.

Skiareály neustále upravují své tratě i vleky, mnoho z nic se snaží prodloužit dobu, kterou lidé stráví na svahu, proto se snaží sjezdovky prodlužovat. Níže najdete výběr z těch delších, které se dají v České republice najít.

 

Lyžařský areál Klínovec v Krušných horách nabízí sjezdovku, která má více než pět kilometrů. Modrá sjezdovka Rondo měří podle údajů na internetu 5200 metrů, lyžař během sjezdu překoná převýšení 500 metrů.

 

Další velmi dlouhou sjezdovkou je sjezd ze Šeráku v lyžařském areálu Ramzová. Tam se mohou lyžaři a snowboardisté těšit na sjezd o délce 3381 metrů, během toho překonají převýšení 577 metrů. Ramzová se nachází na severním hřebenu Jeseníků.

 

 

 

V areálu v Koutech nad Desnou najdete jednu z nejdelších sjezdovek na Moravě. Nová modrá sjezdovka Pohodová má délku 3050 metrů a převýšení 520 metrů. Sjezdovka nadchne hlavně rodiny s dětmi.

 

Přes tři kilometry má nová sjezdovka v lyžařském areálu Dolní Morava. Nádherné výhledy si mohou užít lidé na lyžích nebo snowboardu při sjezdu ze Slamníku ke Slonovi.

 

Velmi oblíbenou a dlouhou sjezdovkou je Jáchymovská na již zmíněném Klínovci. Červená sjezdovka měří 2950 metrů, od vrchu dolů člověk překoná 490 metrů převýšení.

 

Skiareál Horní Domky v Rokytnici nad Jizerou nabízí sjezdovku s celkovou délkou 2920 metrů, s převýšením 650 metrů. V případě, že pojedete právě sem, hledejte modrou sjezdovku s označením Turistická.

 

V případě, že hledáte delší sjezd a nacházíte se ve skiareálu Herlíkovice poblíž Vrchlabí, neměli byste si nechat utéct modrou sjezdovku s názvem Vyhlídková. Ta měří kolem 2800 metrů a má převýšení kolem 450 metrů.

 

Nezklame ani Špindlerův Mlýn v Krkonoších, konkrétně na Svatém Petru si mohou lidé delší jízdu užít na modré Turistické, která měří kolem 2700 metrů, převýšení je kolem 300 metrů.

 

 

 

Velmi zajímavý sjezd nabízí skiareál Černá hora, kde si mohou lyžaři a snowboardisté vychutnat černočervenou sjezdovku s názvem Pod kabinou. Ta měří úžasných 2600 metrů, jedná se také o jednu z prudších sjezdovek.

 

Již jednou zmíněný areál Kouty nabízí také dlouhou červenou sjezdovku s délkou 2450 metrů, lidé na ní během jízdy překonají převýšení 500 metrů. Jmenuje se Hřebenovka.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688