OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  05.08.2020 14:40:17

UK: Fond na podporu postižených koronavirem bude mít 100 mil. GBP

Asociace britských pojistitelů (ABI) publikovala prohlášení, ve kterém informovala o tom, že sektory pojišťovnictví a dlouhodobých úspor Spojeného království (UK) vytvořily fond na podporu osob nejvíce postižených COVID-19 s názvem „The COVID-19 Support Fund“. Tento fond by měl disponovat 100 mil. GBP. Závazky je již přitom pokryto 82,5 mil. GBP.

Fond by měl být naplněn dobrovolnými příspěvky firem působících ve výše zmíněných sektorech. Bude fungovat na základě partnerství s charitativní nadací pro pomoc (Charities Aid Foundation - CAF) a se sítí partnerů, a to včetně organizace Národní nadace pro mimořádné události (National Emergencies Trust).

Hlavním cílem fondu je jednak poskytnout okamžitou podporu charitativním organizacím postiženým COVID-19 a jednak rozvinout dlouhodobý program podpory lidí a komunit a zároveň program řešení nejnutnějších problémů, a to včetně:

  • řešení problémů komunitních charitativních organizací,
  • řešení problémů charitativních organizací, které podporují ty nejzranitelnější osoby, jako jsou zvláště rodiny a děti žijící v největší chudobě a staří lidé žijící v izolaci,
  • iniciativ podporujících dobrý život a mentální zdraví napříč celou společností.

John Low, výkonný ředitel CAF, v této souvislosti uvedl, že hlavním cílem CAF je dostat životně důležité finanční prostředky rychle a bezpečně do rukou mnoha charitativních organizací, které působí v jádru komunit. Vyjádřil rovněž hrdost, že CAF je schopna spolupracovat s entitami v pojišťovnictví a v sektoru dlouhodobých úspor tak, aby se daný cíl naplnil. Low zdůraznil, že podpora potřebným lidem bude v této době obrovsky významná.

Fond, tedy „The COVID-19 Support Fund“, je podporován členy ABI, dále členy Asociace britských pojišťovacích makléřů (The British Insurance Brokers’ Association - BIBA) a Skupinou londýnského trhu (The London Market Group - LMG). Z darů krytých závazky by mělo 20 mil. GBP směrovat do Národní nadace pro mimořádné události, aby mohla nadále podporovat komunitní charitativní organizace, jež stojí v přední linii boje s koronavirem.

K poskytnutí darů se zatím zavázaly tyto firmy: Aviva, Zurich UK, RSA, AXA UK a AXA XL, Allianz Insurance, Lloyd's, Hiscox, Direct Line Group, Admiral, Pension Insurance Corporation, Rothesay Life, American International Group UK Limited, Ageas Insurance, LV= General Insurance, Phoenix Group, Chubb, Ecclesiastical, Aon, Just Group, NFU Mutual, PIB Group, Brokerbility, Canada Life, Chesnara, Sabre, Standard Life Aberdeen, Unum, Ardonagh a Esure.

Zdroj: Asociace britských pojistitelů

oPojištění.cz - informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Zprávy a články ke koronaviru a nemoci COVID-19






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688