Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  19.04.2021 08:48:00

Primoco nabízí investorům další akcie. Peníze použije na rozšíření výroby a nové technologie

Český výrobce bezpilotních letadel Primoco UAV dnes zahájil nabídku celkem 655 300 kusů nových akcií, což odpovídá více než 13% podílu na kapitálu společnosti po dokončení úpisu. Čistý celkový výtěžek emise v případě úpisu všech nabízených akcií dosáhne až 170 milionů korun. Vyplývá to z prospektu emise schváleného minulý týden Českou národní bankou.

Firma, s jejímiž akciemi se od roku 2018 obchoduje na trhu pražské burzy START, plánuje získané prostředky využít na další rozvoj svých aktivit. Půjde zejména o rozšíření jí vlastněného letiště PísekKrašovice a výrobních kapacit v souvislosti s nárůstem objednávek klientů na dodávky bezpilotních letadel Primoco UAV. Dále bude kapitál získaný úpisem nových akcií použit na financování vývoje nových technologií.

Nové akcie Primoco UAV je možné v rámci veřejné nabídky upisovat ve dvou kolech. První kolo, jež proběhne mezi 19. 4. 2021 a 2. 5. 2021, je určené pouze pro stávající akcionáře. Ti mohou uplatnit své přednostní právo k nákupu a získat tak nové akcie při ceně 240 korun za kus. Ve druhém kole, které se uskuteční mezi 3. 5. 2021 a 17. 5. 2021, pak budou moci upisovat nové akcie všichni potenciální investoři. Pro druhé kolo úpisu bylo stanoveno cenové rozpětí 260 až 360 korun za jednu nabízenou akcii. V obou kolech nabídky dohromady činí minimální rozsah úpisu nabízených akcií 100 000 kusů.

„Vzhledem k rostoucímu objemu rozpracovaných zakázek pro klienty po celém světě je pro Primoco UAV klíčové začít pracovat na rozšíření výrobních, testovacích a skladových kapacit. Pro tento účel využijeme především prostory námi vlastněného letiště v Písku-Krašovicích. Část prostředků získaných emisí pak plánujeme investovat také do vývoje nových technologií tak, abychom v rychle se rozvíjejícím oboru patřili ve své kategorii i nadále mezi nejužší světovou špičku,“ říká Ladislav Semetkovský, zakladatel, ředitel a většinový akcionář Primoco UAV.

Investoři, kteří se budou chtít zúčastnit úpisu nových akcií Primoco UAV, musí objednávku učinit prostřednictvím člena Burzy cenných papírů Praha, který jim poskytuje služby obchodníka s cennými papíry, například Patria Finance.

Česká společnost Primoco UAV vyrábí civilní a vojenské bezpilotní letouny One 150, jež sama vyvinula. Jde o stroje schopné létat zcela nezávisle podle naprogramovaných letových plánů včetně plně automatického vzletu a přistání. Mezi klíčové vlastnosti letadla patří jeho mimořádná výdrž, díky které může ve vzduchu při cestovní rychlosti 100-150 km/h bez přestávky strávit až 15 hodin, což představuje dolet až 2000 km. Maximální vzletová hmotnost 150 kg a užitečné zatížení 30 kg umožňují letouny One 150 využívat pro nejrůznější druhy nasazení v rámci civilních i vojenských operací. Letouny společnosti jsou v současnosti využívány na třech kontinentech například pro kontroly produktovodů a distribučních sítí v energetice, zajišťování pohraniční a pobřežní bezpečnosti, monitorování požárů či při pátracích a záchranných akciích. Současná výrobní kapacita Primoco UAV činí 50 bezpilotních letadel za rok. Společnost dosud ve svém závodě v pražském Radotíně vyrobila 70 ks bezpilotních strojů. Primoco UAV nyní vede jednání o prodeji celkem 233 ks bezpilotních letadel pro 40 zákazníků po celém světě. Primoco UAV je veřejně obchodovatelná společnost trhu pražské burzy START.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688