Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  04.05.2021 08:44:00, aktualizováno 08.05.2021 09:05:05

Fondy Macquarie prodaly České radiokomunikace do rukou fondů Cordiant

Investiční fondy ve správě Macquarie Asset Management dnes oznámily prodej Českých Radiokomunikací fondům Cordiant Digital Infrastructure. Podmínky transakce nebyly zveřejněny.

České Radiokomunikace jsou poskytovatelem telekomunikační, mediální a technologické infrastruktury a souvisejících služeb v České republice. Společnost provozuje síť 660 telekomunikačních vysílačů, z toho 86 využívaných pro šíření televizního a 97 pro šíření rozhlasového signálu, a 3730 kilometrů optických kabelů. Kromě podpory celoplošného vysílání a konektivity nabízejí České Radiokomunikace rovněž cloudové služby a služby datových center a stojí v čele rozvoje technologie pro internet věcí napříč Českou republikou.

„Jsme hrdí na to, že jsme mohli podporovat růstový příběh Českých Radiokomunikací v posledním desetiletí a stát u proměny této společnosti z vlastníka a provozovatele vysílací infrastruktury tradičního typu v přední platformu pro digitální infrastrukturu," uvedl Martin Gebauer, šéf infrastrukturního týmu Macquarie Asset Management pro střední a východní Evropu. "Bylo nám potěšením při této transformaci úzce spolupracovat s týmem Českých Radiokomunikací a jsme nadšeni, že jsme pro společnost dokázali najít nového vlastníka, který dále upevní vedoucí pozici Českých Radiokomunikací na domácím trhu“, dodal.

„Máme radost, že jsme koupili České Radiokomunikace od Macquarie. České Radiokomunikace jsou národním šampiónem s bezkonkurenčním portfoliem aktiv v klíčové evropské zemi. Těšíme se, že můžeme společně s jejich silným manažerským týmem, zaměstnanci a ostatními důležitými partnery pokračovat v budování Českých Radiokomunikací jako vedoucí digitální infrastrukturní platformy obsluhující trhy vysílání, telekomunikací a datových center,“ reaguje Steven Marshall, předseda představenstva Cordian Digital Infrastructure.

Fondy Macquarie European Infrastructure Fund II (MEIF2), Macquarie European Infrastructure Fund III (MEIF3) a Macquarie Mercer Infrastructure Trust vstoupily do Českých Radiokomunikací v roce 2011. Od té doby stály České Radiokomunikace v čele přechodu na druhou generaci pozemního digitálního televizního vysílání (DVB-T2) a vysílání digitálního rozhlasu (DAB+) v ČR. České Radiokomunikace rovněž investují do zavádění mobilních sítí páté generace (5G) a vybudovaly zázemí pro nabídku služeb v oblasti internetu věcí, cloudových služeb a služeb datových center.

Macquarie Asset Management je dlouhodobým investorem do základní infrastruktury v České republice. V současnosti spravují fondy společnosti investici do společnosti GasNet, která je provozovatelem distribuční sítě plynu v celkové délce 65 000 kilometrů se 2,3 miliony přípojek po celé ČR.


 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688