Redakce (Kurzy.cz)
Tiskové zprávy  |  09.09.2021 18:21:42

Valná hromada SAB Finance schválila výplatu pololetní dividendy ve výši 68 milionů korun a rozhodla o splitu akcií 1 ku 10

Valná hromada SAB Finance schválila po nejúspěšnějším pololetí v historii společnosti výplatu pololetní dividendy ve výši více než 68 milionů ve prospěch akcionářů. Mezitímní dividenda v přepočtu na jednu akcii činí 265 před zdaněním. SAB Finance je jedna ze dvou společností na Pražské burze, která potěší akcionáře výplatou dividendy hned dvakrát ročně. Současně byl valnou hromadou schválen split akcií v poměru 1:10, tedy rozmělnění jmenovité hodnoty akcie na více akcií. Po schválení dodatku k prospektu akcií Českou národní bankou dojde ke štěpení akcií.

Za první pololetí roku 2021 dosáhla společnost SAB Finance zisku před zdaněním ve výši 85 milionů korun, což je nárůst o téměř 18 % ve srovnání se stejným obdobím roku 2020. Pandemie koronaviru a nejistý ekonomický vývoj výrazně ovlivnily rostoucí zájem o měnový forward ze strany klientů. V SAB Finance byl za první pololetí roku průměrný denní forwardový výnos meziročně vyšší o 141 %, podíl forwardových výnosů na celkových výnosech vzrostl meziročně o více než 100 % a počet forwardových obchodů vykazuje meziroční nárůst o 234 %.

Kontinuálně rosteme a rozhodli jsme se akcie zatraktivnit většímu počtu potenciálních investorů. Proto valná hromada schválila split akcií v poměru jedna ku deseti. Jedna stávající akcie tak bude nově představovat deset nových akcií. V důsledku navrhovaného štěpení nebudou žádným způsobem dotčena práva stávajících akcionářů a jejich hlasovací práva budou stále odpovídat počtu akcií,“ uvádí zakladatel SAB Finance Radomír Lapčík.

Společnost SAB Finance vstoupila na Burzu cenných papírů Praha v lednu letošního roku. Investorům nabízí konzervativní akcie s dividendou 5 % p.a. vyplácenou dvakrát ročně. Pololetní výplata dividendy byla dnes schválena valnou hromadou a rozhodným dnem pro uplatnění práva na mezitímní dividendu je 9. 9. 2021. Mezitímní dividenda bude splatná k datu 23. 9. 2021. Plánovaný zisk před zdaněním na rok 2021 je 168 milionů korun. Termín pro další výplatu dividendy je směřován na březen 2022.


Společnost SAB Finance je největší zprostředkovatel devizových obchodů v České republice a poskytuje služby více jak 18 000 firemních klientů. Společnost byla založena v roce 1999 Radomírem Lapčíkem, devizovou licenci od České národní banky získala v roce 2004. Za rok 2020 společnost vykázala auditovaný zisk 144 milionů korun, a zažila tak zatím nejúspěšnější rok v historii. Zisk za první pololetí roku 2021 přesáhl 85 milionů a meziročně vzrostl o téměř 18 %. Od 28. 1. 2021 jsou akcie společnosti SAB Finance obchodovány na Burze cenných papírů Praha

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Tiskové zprávy:

30.01.2024  Sodexo Benefity jsou nyní Pluxee Pluxee Česká republika (Pluxee ČR)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688