Lidé (Lidé)
Lidé  |  19.09.2021 10:43:26

Colliers posiluje pět oddělení o deset nových členů

Colliers oznamuje nové pozice v oddělení průzkumu trhu, oceňování nemovitostí, správy nemovitostí (REMS) a také ve svém kancelářském a investičním oddělení. Upevňuje tím svou pozici konzultační společnosti v oblasti komerčních nemovitostí na českém trhu, poskytující svým klientům komplexní škálu služeb pod jednou střechou a hluboké odborné znalosti.

Colliers, přední společnosti poskytující diverzifikované profesionální služby v oblasti komerčních nemovitostí a správu investic, oznámila pět nových pozic ve svém kancelářském oddělení, dvě v oddělení oceňování nemovitostí a jednu v odděleních Real Estate Management Services (REMS), kapitálových trhů a průzkumu trhu, v souladu se strategickým plánem růstu společnosti s cílem posílit své podnikání napříč všemi realitními segmenty v České republice, aby se líp přizpůsobila potřebám svých klientů a trhu.

Kancelářské oddělení

Kancelářské oddělení Colliers se zaměřila na posílení týmu a rozšířila oba své týmy zaměřené na zastoupení pronajímatelů i nájemců. Kancelářské oddělení v uplynulých týdnech přivítalo pět nových členů - Veroniku Mrázkovou a Jakuba Květa, kteří nastupují jako Senior Associates; Nikolu Šaškovou a Janu Jimenez, nastupující jako Associates a Marka Nebeského nastupujícího na pozici Office Agency asistenta.

Veronika Mrázková přináší bohaté odborné znalosti v oblasti komerčních nemovitostí získané za poslední dvě desetiletí prací na různých vedoucích pozicích na českém trhu. Veronika pracovala přes devět let jako ředitelka obchodní agentury Ruby Real a před tím jako obchodní ředitelka společnosti Centres. Byla také seniorní konzultantkou v dalších různých realitních společnostech včetně společnosti Professionals. Veronika bude součástí týmu zastupování pronajímatelů - Colliers Landlord Representation a také Brokerage.

Jakub Květ, který se také zaměří na zastoupení pronajímatelů, dříve pracoval více než sedm let jako leasingový agent v Patoma Holding, pražské společnosti specializující se na komerční nemovitosti, kde získal hluboké znalosti a zkušenosti s kancelářským trhem a navázal mnoho silných vztahů s nájemníky i developery. Před svou poslední rolí pracoval jako projektový asistent v Centru sociálních služeb v Praze. Jakub také pracoval pro společnosti jako Peugeot nebo Danone.

Nikola Šašková žila mezi Prahou a Španělskem, a z obou zemí získala šest let zkušeností na různých servisně orientovaných a manažerských pozicích, zaměřených především na klienty. Nikola, která hovoří více jazyky a má zkušenosti v segmentu služeb, bude velkou přidanou hodnotou pro tým Colliers Office Agency, kde se zaměří na úzkou spolupráci s našimi klienty při propagaci a pronájmu jejich nemovitostí.

Jana Jimenez vystudovala University College of Business v Praze a před nástupem do Colliers pracovala několik let v českých leteckých společnostech a také pro Jet Investment. Jana, která hovoří více jazyky a má zkušenosti s jednáním s klienty různých národností, bude také skvělým přírůstkem do našeho oddělení kanceláří.

Nikola a Jana budou aktivně součástí obou týmů zastupujících naše pronajímatele a nájemce.

Marek Nebeský nastoupil do Colliers jako asistent Office Agency v červnu. Před svou rolí Marek absolvoval marketingovou stáž v Braathe Enterprises a pracoval jako marketingový asistent v Lagardére Duty Free na letišti Václava Havla v Praze.

Petr Žalský, ředitel kancelářského oddělení komentoval: Těší mě, že Office Agency posílila o nové členy v zastupování nájemců i pronajímatelů. Náš tým teď tvoří zdravý mix osob dlouhodobě působících na realitním trhu a osob s chutí se komerčním nemovitostem věnovat.“

Kapitálové trhy

Mark Richardson se nedávno připojil k týmu Colliers Capital Markets v Praze a opustil svou pozici ředitele investičního týmu Colliers v polské Varšavě, kde strávil rok a půl, než spojil síly s českým investičním týmem, který tvoří Andrew Thompson, Tomas Szilagyi a Konstantin Cordery.

Mark je velmi dobře obeznámen nejen s českým realitním trhem, ale i s kapitálovými trhy střední a východní Evropy a má více než 21 let zkušeností s prací v realitním průmyslu. Před příchodem do Colliers v Polsku byl ředitelem společnosti Pradera, specializovaných investičních manažerů zaměřených na maloobchod, kde založil platformu společnosti pro správu kancelářských a maloobchodních aktiv v Polsku i České republice a zodpovídal za celoevropské akvizice. Během svého působení ve společnosti Pradera vedl Mark akviziční procesy a due diligence spolu se správou aktiv devíti nákupních center o celkové rozloze 148 000 m2 v rámci celé střední a východní Evropy jménem fondu Pradera Central & Eastern Fund (PCEF). V letech 2013 a 2014 získal pod vedením Marka fond PCEF výkonnostní ocenění IPD za „Nejlepší výkonný specializovaný fond“ ve střední a východní Evropě. Za tu dobu Mark dohlížel na úspěšný vývoj rozšíření projektů zahrnujících rozšíření o 3000 m2 nákupních center, 12 365 m2 maloobchodních skladů a 12 300 m2 rekonfigurační práce nákupních center v celkové výši 27 760 m2 a celkových kapitálových výdajích v hodnotě 27 milionů EUR.

Mark byl klíčovým členem akvizičního týmu společnosti Pradera, který měl za úkol získávat, prověřovat a vyhodnocovat potenciální akvizice a analýzu nových investičních příležitostí v celé Evropě jak pro interní klienty, tak pro klienty třetích stran, jakož i pro účty na straně společného podniku (Joint Venture). Vedle práce pro společnost Pradera pomohl Mark v dubnu 2017 uzavřít významnou celoevropskou maloobchodní portfoliovou transakci v hodnotě přibližně 600 milionů EUR zahrnující 18 aktiv v Německu, Francii a Polsku, která tvoří Pradera European Retail Fund (PERP) včetně akvizice 35 000 m2 maloobchodního skladového parku v Praze.

Před nástupem do společnosti Pradera byl Mark vedoucím kapitálových trhů pro společnost Cushman a Wakefield v Praze v České republice, kde vedl akvizice a prodeje v hodnotě přes 1 miliardu EUR. Mark je členem RICS a je držitelem bakalářského titulu z University of Aberdeen, kterou absolvoval s vyznamenáním.

Mark Richardson řekl: „Těším se, že se mohu připojit k rozšiřujícímu se týmu Colliers v Praze a navázat na dosavadní úspěchy týmu.“

Oceňování nemovitostí

Colliers oddělení oceňování nemovitostí (Valuation Services) také posiluje svůj tým o další dva nové členy, Michaelu Křikavovou, která se vrací z mateřské dovolené a Viktora Sochora - analytika oceňování, který se připojil v dubnu a přinesl 4 roky odborných zkušeností, které získal jako spolupracovník společnosti TPA Valuation & Advisory a také jako Senior Financial Auditor v Johnson & Johnson v České republice a ve Švýcarsku.

Během svého působení ve společnosti TPA Valuation & Advisory byl Viktor Sochor zodpovědný především za implementaci metodiky oceňování, revizi znaleckých posudků a plnění dalších úkolů souvisejících s oceňováním podniků a majetku. Ve společnosti Johnson & Johnson pracoval Viktor jako hlavní finanční auditor a zodpovídal za provádění finančního programu interního auditu. Jeho zodpovědnost zahrnovala plánování a koordinaci auditu, posuzování rizik, identifikaci selhání/mezer v testování a usměrňování investorů a zájmových stran. Během svého působení ve společnosti Johnson & Johnson strávil také rok ve Švýcarsku, kde prováděl různé auditní úkoly, dohlížel na dva auditorské týmy a zajišťoval školení nových zaměstnanců.

Michaela Křikavová, MRICS, se znovu připojuje k Colliers Valuations Services jako Valuation Associate, která se vrací z mateřské dovolené letos v říjnu. Do společnosti Colliers nastoupila poprvé v květnu 2007 jako Junior Valuer a před mateřskou dovolenou se podílela na oceňování aktiv ve všech sektorech pro širokou škálu národních i mezinárodních klientů společnosti Colliers, včetně developerů, fondů a úvěrových institucí, jako je Eurohypo, Unicredit a Česká spořitelna. Michaela vystudovala Reading University ve Velké Británii a má magisterský titul v oboru realit. Před Colliers pracovala v české dceřiné společnosti americké společnosti Future Product Design.

Vendula Maršová, vedoucí oceňovacích služeb, uvedla: „Náš nový odhadce, Viktor, má silné analytické a finanční zázemí a předchozí zkušenosti s interním finančním auditem. Již se stal skvělým přírůstkem a přirozenou součástí týmu. Michaela má také značné zkušenosti s oceňováním všech typů nemovitostí a díky své profesní kvalifikaci RICS se také stane nedílnou součástí našeho rozšiřujícího se týmu. Je mi potěšením přivítat oba kolegy v našem oddělení a přeji jim mnoho úspěchů a rychlou integraci.“

Průzkum trhu

Josefína Kurfürstová byla v květnu jmenována analytičkou průzkumu trhu Colliers. Je absolventkou University of St Andrews ve Skotsku a také Institut d'études politiques de Paris ve Francii, běžně známého jako Sciences Po. Josefína pracovala jako poradce pro udržitelnost v společnosti CMA CGM v Paříži, jako analytik fúzí a akvizic v BNP Paribas v Praze a později jako projektová manažerka a místní koordinátorka pro AGORA v Obvodním úřadu Praha 9. Také absolvovala řadu stáží jako analytička pro průzkum trhu, např v českém Rádiu. Josefína je dalším velkým přínosem týmu Colliers Research, který nám umožňuje nadále poskytovat prvotřídní a aktuální zprávy o trhu, analýzy různých trendů a také zprávy o trhu na vyžádání.

REMS

Petra Drábečková je jednou z našich nejnovějších členů v týmu REMS, která se k nám přidala v květnu. Petra dříve pracovala jako Property Manager ve společnosti Q property, kde byla zodpovědná za správu nemovitostního portfolia kancelářských budov a rezidenčních nemovitostí po celé České republice. Před příchodem do Q property pracovala jako Asset Manager ve společnosti Discovery Group. Petra studovala na Vysoké škole obchodní v Praze.

“V posledních třech letech jsme se soustředili na transformaci a přizpůsobení se dnešním potřebám trhu, včetně posílení naší platformy, vytváření nových služeb a přilákání nejlepších dostupných talentů na trhu. Covid-19 všechny překvapil, což obecně zpomalilo podnikání, nicméně nás to nezastavilo a nezabránilo nám to ve snaze jít kupředu. Nedávní rekruti jsou součástí našeho plánu, jak se stát lepšími a efektivnějšími a hlavně být blíže ke svým klientům a tam, kde nás firma potřebuje. Je skvělé vidět, jak se Colliers za posledních pár let v České republice stal jedním z hlavních náborářů talentů v realitní oblasti. Navzdory pandemii naše podnikání neustále roste, což je odrazem důvěry našich klientů v nás a hlavně v naše lidi,“ komentoval Tewfik Sabongui, Managing Partner, Colliers Česká republika.


Colliers (NASDAQ: CIGI; TSX: CIG) je přední globální společnost nabízející poradenské služby v oblasti komerčních nemovitostí a investičního managementu. Působí v 68 zemích světa a zaměstnává více než 15 000 odborníků, kteří poskytují kolaborací expertní poradenství za účelem zvýšení hodnoty komerčních nemovitostí majitelů, nájemců a investorů. Za vedení Colliers odpovídá více než 25letý tým zkušených expertů, který stakeholderům společnosti prokazatelně zajišťuje přes 40 % ročních výnosů. Korporátní tržby společnosti Colliers v roce 2019 činily 3,0 mld. dolarů (3,5 mld. Dolarů včetně přidružených společností). Prostřednictvím své platformy služeb pro management investic spravuje aktiva světově nejuznávanějších institucionálních realitních investorů v hodnotě více než 33 mld. dolarů.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688