Export (export.cz)
Ze světa  |  20.10.2021 09:38:09

Požární ochrana tunelů je nadějným oborem Česko-švýcarské spolupráce

Požární ochrana tunelů patří ve Švýcarsku k nejlepším na světě. Také české firmy mají v tomto oboru co nabídnout. Česko-švýcarská spolupráce se tak vyloženě nabízí. Tím spíše, že ostravská firma K.B.K. Fire už branou na švýcarský trh prošla dávno – v tamních tunelech už mnoho let realizuje kouřové testy.

Kouřový test švýcarského tunelu Sachsen realizovala ostravská firma K.B.K. Fire. Foto: Zdeněk Eliáš, Velvyslanectví ČR v Bernu

Potenciál česko-švýcarské spolupráce potvrdila také mezinárodní konference Požární bezpečnost tunelů 2021, která se uskutečnila v Rožnově pod Radhoštěm na konci září. Organizátorem byla právě firma K.B.K. Fire. Velvyslanectví ČR v Bernu se podařilo pro konferenci získat hvězdného účastníka – jednoho z nejuznávanějších světových projektantů a specialistů na tunelovou techniku Marca Betteliniho. Jeho návštěva České republiky se uskutečnila v rámci projektu na podporu ekonomické diplomacie PROPED ministerstva zahraničí.

Přednáška Marca Betteliniho na téma Riziková analýza tunelových staveb patřila k vrcholům celé konference se 180 účastníky, což potvrzovaly dotazy českých a slovenských odborníků a následná tematická diskuze. Účastníci rovněž velmi ocenili, že Marco Bettelini byl ochoten i v dnešní době cestovních zákazů a příkazů přicestovat do Rožnova osobně.

ŠVÝCARSKÁ ZKUŠENOST S MNOŽSTVÍM TUNELŮ

Mnoho konferencí s podobným tematickým zaměřením se v Evropě nekoná. A účast švýcarského odborníka ji velmi obohatila – země helvétského kříže patří díky svým bohatým zkušenostem se stavbou a správou mnoha tunelů v tomto vysoce specializovaném oboru ke světové špičce.

Jedno z konferenčních vystoupení patřilo i ekonomickému specialistovi Velvyslanectví ČR v Bernu Zdeňku Eliášovi, který přítomné seznámil s cíli a nástroji ekonomické diplomacie i s podporou, již může velvyslanectví poskytnout zájemcům o česko-švýcarskou a česko-lichtenštejnskou spolupráci v ekonomické oblasti. A jak názorně ukázala rožnovská konference, je Velvyslanectví ČR v Bernu připraveno zájemcům pomoci.

Pro více informací o projektech na podporu ekonomické diplomacie PROPED navštivte stránky Ekonomické diplomacie Ministerstva zahraničních věcí ČR.

Pro více informací o příští Mezinárodní konferenci Požární ochrana tunelů 2022 navštivte stránky pořadatele, společnosti K.B.K. Fire.

Zdeněk Eliáš, ekonomický specialista, Velvyslanectví ČR v Bernu

FOTOGALERIE

 

Konference v Rožnově pod Radhoštěm. Foto: Zdeněk Eliáš, Velvyslanectví ČR v Bernu


Moderní ekonomická diplomacie



Moderní ekonomická diplomacie je časopis, který vydává Ministerstvo zahraničních věcí ČR a který je určen především pro české exportéry. Jedná se o dvouměsíčník, ve kterém vývozní firmy najdou praktické informace o exportních trzích, o službách které jim nabízí Ministerstvo zahraničních věcí a síť ambasád spolu se zahraničními kancelářemi českých státních agentur a institucí. Čtenářům přináší také informace o našich seminářích a podnikatelských misích, o možnosti zapojení se do B2B aktivit České rozvojové agentury a financování exportu. Obsahuje také články, komentáře, analýzy a rozhovory o trendech v oblasti světové ekonomiky, perspektivních exportních oborech a úspěšných českých exportérech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Ze světa:

St 20:32  After reviewing damage with the support of the Valdosta Fire Department and EMA... US National Weather Service (weather.gov)
St 18:09  It's been a busy 12 hours across the forecast area with rounds of storms, some of... US National Weather Service (weather.gov)
St 15:01  Przekonanie czy wiedza? Instytut Meteorologii (imgw.pl)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688