mzv.cz (MZv ČR)
Ze světa  |  24.10.2021 21:49:00

Prezentace českých inovačních firem v USA na TechConnect World Innovation Conference & Expo 2021

Prezentace českých inovačních firem v USA na TechConnect World Innovation Conference & Expo 2021

24.10.2021 / 21:42 | Aktualizováno: 24.10.2021 / 21:49

Česká republika byla na letošním TechConnect World, který se odehrál ve dnech 18.-20.10.2021 ve Washingtonu, zastoupena úspěšným národním stánkem, na němž se představily inovativní společnosti v oblastech virtuální reality, průmyslových laserů, nanotechnologií, řešení pro tzv. chytrá města či umělé inteligence.

Návštěvníci veletrhu si na českém stánku mohli vyzkoušet interaktivní a vysoce sofistikované řešení společnosti VRgineers pro trénink pilotů s využitím virtuální reality, potkat zástupce HiLase a dozvědět se více o činnostech tohoto špičkového výzkumného centra v oblasti laserových technologií, jednat se zástupci firem Pardam, nanoSPACE, Advanced Materials a dalšími členy Asociace nanotechnologického průmyslu ČR, a dokonce si odnést výrobky z nanovláken, poznat nové technologie pro chytrá města společnosti VisionCraft, řešení pro digitalizaci průmyslu, budov a měst od Flowbox, pokročilý software využívající umělou inteligenci v oblasti průmyslových simulací od UptimAI, a v neposlední řadě potkat zástupce Vědecko-technického parku Univerzity Palackého v Olomouci.

Tři české společnosti byly ze strany organizátorů vybrány do úzkého okruhu firem, které nad rámec prezentace na stánku dostaly také možnost udělat krátký pitch pro odborné publikum a získat tak další publicitu a zpětnou vazbu ke svým produktům. Nad rámec akce se dále uskutečnilo několik jednání se zástupci výzvamných amerických investorů. Ta vzešla jednak z matchmakingového programu organizátora, ale také z individuální iniciativy zastupitelského úřadu ve Washingtonu. Díky širokému podnikovému zastoupení se otevření národní prezentace stalo také součástí programu návštěvy náměstkyně ministra průmyslu a obchodu při pracovní cestě do USA.

Vedle menšího švédského zastoupení byl český stánek na veletrhu jediným národním stánkem, což přilákalo mnoho pozornosti a pozitivního zájmu nejen ze strany zástupců jiných států, ale i místních firem, výzkumných institucí, univerzit i reprezentantů lokálních administrativ a měst. Řada zajímavých hostů, kteří na expo a český stánek zavítali, byla účastníky paralelních akcí – Defense TechConnect, Smart City Connect nebo NanoTech. Stánek tak umožnil využít obvykle nedostupných synergií.

Česká účast byla spolufinancována prostředky z Projektů na podporu ekonomické diplomacie (PROPED), za podporu děkujeme Ministerstvu průmyslu a obchodu, Ministerstvu zahraničí a Ministerstvu obrany.

Zpracoval: Matěj Zahradník, CzechInvest New York, Luděk Moravec, Velvyslanectví ČR ve Washingtonu, DC


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688