AAA Auto (AAA Auto)
Auto Moto  |  26.10.2021 15:27:00

Více než čtvrtina vozů se nyní v tuzemském AAA AUTO prodává s využitím on-line procesů

Pandemie koronaviru a s ním související lockdowny v uplynulých osmnácti měsících vedly k razantnímu zvýšení podílu on-line nákupů ojetých vozů na trzích v celé střední Evropě. V rámci skupiny AURES Holdings je o prodej s využitím on-line procesů zájem i v současné době, v tuzemsku se měsíčně týká až čtvrtiny vozů.

Síť AAA AUTO v průběhu tří tuzemských vládních lockdownů v rámci koronavirové pandemie loni a letos v zimě a na jaře postupně navyšovala objem ojetých vozů prodaných on-line – z 20 %, přes 50 % až k téměř 85 procentům obvyklého objemu, který byl běžný na otevřených pobočkách před nástupem pandemie. „Po znovuotevření poboček letos v květnu jsme stejně jako ostatní obchodníci čekali, jak se zákazníci zachovají a zda zůstane on-line oblíbeným prodejním kanálem i nadále. Nám se to naštěstí povedlo. Zákazníci si totiž v rámci lockdownů postupně zvykli, že vůz si lze vybrat a objednat on-line, pro což máme vytvořený kompletní proces prodeje, od výběru přes platbu až po doručení. Proces zákazníkům umožňuje se s vozem velmi detailně seznámit, aniž by si ho museli reálně ‚osahat‘. Mezi oblíbené způsoby nákupu s využitím on-line služeb patří jak přímý prodej přes web, tak „asistovaný“ on-line nákup vozu z jiné pobočky, než na které se zákazník nachází,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva AURES Holdings, provozovatele mezinárodní sítě autocenter AAA AUTO.

Díky tomuto procesu mají zákazníci přístup nejen k vozům z velmi široké nabídky, stojícím na jiných pobočkách v tuzemsku, ale mohou si navíc objednávat i vozy vykupované v rámci společnosti Driverama v Německu i z poboček na Slovensku, v Polsku a Maďarsku. „Všechny tyto vozy prošly detailním kontrolním procesem na výkupu, všechny vlastníme a poskytujeme na ně tím pádem odpovídající garance – zákazník tak čerpá benefit historicky nejširšího výběru aut z našich globálních zásob mezinárodního prodejce. Tuzemským zákazníkům se tak díky našemu působení v celé Evropě otevírají zcela nové možnosti výběru aut. A to navíc v situaci, kdy je na domácím trhu rekordně nízké množství aut,“ uvedl provozní ředitel AURES Holdings Petr Vaněček. Optimalizované procesy umožňují vozidlo v rámci země převést na jinou pobočku v řádu hodin, ze zahraničních poboček v rámci několika dnů, včetně zajištění veškerých převodů a administrativních formalit.

Plně on-line v současné době síť AAA AUTO prodává vozy zejména na export, kde si zákazníci ze zahraničí měsíčně objednávají 250–300 vozů přímo „kliknutím“ na webové stránce. „Pokud jde o asistovaný nákup s využitím on-line procesů, zákazníci si vybírají vůz s naším prodejcem na počítači přímo na pobočce. Mají k dispozici celou nabídku vozů, a to jak z jiných poboček po celé republice, tak i z poboček v zahraničí v rámci celé skupiny AURES Holdings. Měsíčně si takto od nás v tuzemsku odveze vůz, vybraný a zaplacený on-line, až čtvrtina lidí,“ vysvětluje Karolína Topolová. „Dá se tedy říci, že historické rekordní prodeje, které jsme zaznamenali v červenci, srpnu a září, kdy jsme v rámci skupiny dohromady prodali 26 000 vozů, jdou na vrub právě přetrvávajícímu zájmu o různé formy prodeje s využitím on-line procesů,“ uzavírá Topolová.


Skupina AURES Holdings působí na trhu již 29 let. Provozuje síť téměř pěti desítek poboček v České republice, na Slovensku, v Polsku a v Maďarsku. Za dobu své existence obsloužila již přes 2,6 milionu zákazníků. Skupina prodá ročně průměrně 80 000 vozů a je tak největším prodejcem ojetých aut ve střední a východní Evropě. Prodává také zánovní vozy pod obnovenou značkou Mototechna. Na západních trzích působí prostřednictvím společnosti Driverama. Společnost se pravidelně umisťuje v žebříčcích CZECH TOP 100 a Českých 100 nejlepších. Pro roky 2017 a 2018 byla držitelem prestižního ocenění Superbrands a umístila se na 2. místě v celoevropské soutěži European Business Awards 2016/2017. Generální ředitelka a předsedkyně představenstva AURES Holdings Karolína Topolová se v roce 2020 umístila v anketě Top Ženy Česka na 1. místě v kategorii manažerek a letos v tomto žebříčku vstoupila do Síně slávy. Skupinu vlastní britsko-polský investiční fond Abris Capital Partners.

16.11. 07:25  koupit auto na netu bych se nebal (Danny)
10.11. 09:33  online prodej (Hiroshima)
01.11. 15:14  to bude pristi rok vyroci (Lukas)







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688