Inzerce (Inzerce)
Investice  |  29.11.2021 12:59:12REKLAMA

Zemědělské dluhopisy s výnosem 5,75 % ročně nově mezi deseti nejvýnosnějšími na pražské burze

 

Největší slovenský výrobce vajec, Babičkin dvor, obchoduje na pražské burze historicky první zemědělské dluhopisy za 200 milionů korun. Nabízejí investici do bio produkce. Účel emise je co nejrychlejší navýšení produkce neklecových vajec.

Pro devět farem společnosti Babičkin dvor, které na jihu Slovenska více než dvacet let produkují desítky miliónů vajec ročně, není omezení klecového chovu věcí trendu nebo legislativních nařízení. „Přechod na bioprodukci se nám vyplatí a z etického hlediska je to jediná správná cesta,“ vysvětloval majitel společnosti Babičkin dvor Jaroslav Novák při prezentaci své firmy na prvním českém Bond Summitu na začátku října v Praze.

Poptávka po podestýlkových vejcích jako produktu udržitelného zemědělství roste. Pocházejí od zvířat chovaných ve férových podmínkách a jsou krmena přírodními krmivy. Investicí do rozvoje udržitelných farem nezískáváte jen podíl na produktech bio zemědělství, ale investujete také do budoucnosti svých dětí v podobě ochrany klimatu, protože bio vejce mají nižší uhlíkovou stopu.

Společnost Babičkin dvor do přestavby svých farem na podestýlkové chovy a chovy ve voliérách už v předchozích letech vložila nemalé úsilí. „Jde jak o vlastní morální přesvědčení, tak o důkaz pro budoucí generace, včetně mé dcery, že se to dá dělat jinak, v důstojnějších podmínkách,“ říká Novák.

Ve slovenském Tescu je Babičkin dvor dlouhodobě výhradním dodavatelem bio vajíček. Vejce dodávají také do klíčových obchodních řetězců, jako Billa, COOP nebo Kaufland. Aby společnost získala potřebné prostředky na splnění svého cíle – plného zrušení klecových chovů do roku 2024 – vstoupila s dluhopisy na burzu.

Dluhopisy společnosti Babičkin dvor jsou umístěny na Free Marketu pražské burzy pod ISIN CZ0003532590. Jsou zajištěné 100 % akcií Babičkina dvora. Přijetím na burzu se zařadily mezi desítku dluhopisů s nejvyšším výnosem obchodovaných na pražské Burze cenných papírů. Jde o historicky první možnost vložit finance do bio zemědělství. Jmenovitá hodnota dluhopisu je 10 tisíc korun, celková výše emise je 200 milionů korun. Čtyřleté dluhopisy jsou splatné v červenci 2025. Roční výnos 5,75 % p. a. bude vyplácen každý rok vždy k 1. červenci. Detailní informace o emisi jsou k dispozici na webové stránce https://www.babickindvorholding.cz/pro-drzitele-dluhopisu/.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688