Akcenta (AKCENTA CZ)
Investice  |  17.05.2022 08:04:20

Vývoj na devizovém trhu – ranní zprávy 17.05.2022

CZ2022_05_17

Klíčové události

  • ČR: Ceny průmyslových výrobců v dubnu meziměsíčně poskočily o 2,3 procenta. Ovšem pokud jde o jejich meziroční srovnání, zde statistici evidují nárůst v hodnotě 26,6 procenta. Podražily hlavně energie, jejichž ceny jsou oproti období 12 měsíců nazpět vyšší o více než polovinu. Zdražují také zemědělci (35,3 procenta) či stavební firmy (12,9 procenta).
  • Eurozóna: Zahraniční obchod skončil v březnu schodkem ve výši 16,4 miliardy eur.
  • Polsko: Jádrová složka indexu spotřebitelských cen se v dubnu meziročně zvýšila o 7,7 procenta.
  • USA: Index výrobní aktivity v okolí New Yorku se aktuálně nachází na hodnotě -11,60 bodu. V předešlém období se přitom držel na úrovni 24,60 bodu.

Vývoj na devizovém trhu

  • EURCZK: Koruně se na úvod nového květnového týdne zadařilo. V případě devizového trhu, kde se směňuje za euro, dokázala posílit. Zatímco časně z rána se směnný kurz pohyboval na hodnotě 24,74 CZK/EUR, pozdě odpoledně si obchodníci vystačili už jen s 24,71 .
  • USDCZK& PLNCZK: Velice podobný vývoj byl k vidění též na měnovém páru korunyamerického dolaru. Tuzemská měna zahájila pondělní obchodování posilováním. Pak sice o část svých dřívějších zisků přišla, ovšem jen proto, aby je v samém závěru dne získala do jisté míry nazpět. Výsledkem jejího snažení byl kurz 23,76 CZK/USD. Kde se naopak koruně už tolik nedařilo, byl devizový trhpolským zlotým. Na tomto měnovém páru tahal vesměs po celý den za delší konec provazu právě zlotý, přičemž nebýt značné korekce ze strany koruny v samém závěru obchodování, byl by z jejího pohledu výsledek o poznání horší. Takto dosáhla alespoň na kurz 5,30 CZK/PLN.
  • EURHUF& EURPLN: Jak se včera dařilo ostatním středoevropským měnám? Maďarskému forintu oproti koruně mnohem hůře. Vůči euru si totiž pohoršil, takže se jeho kurz vyšplhal na hodnotu 389,2 HUF/EUR. O poznání lépe na tom byl polský zlotý. Ráno bylo na tamních trzích jedno euro k dostání za 4,682 PLN/EUR, v pět hodin odpoledne však investorům stačilo už jen 4,661 zlotého.
  • EURUSD: Na hlavním měnovém páru bylo relativně živo. Chvíli se dařilo euru, posléze se chopil iniciativy dolar. Ve výsledku však k žádným změnám nedošlo. Ranní i odpolední kurz byly totiž na setinu stejné – jejich hodnota byla 1,040 USD/EUR.

Očekávaná data a události

AKCENTA CZ

AKCENTA CZ je jedním z nejvýznamnějších obchodníků s devizami na českém trhu a ve střední Evropě s více než 20 letou tradicí. Kromě výhodných individuálních kurzů pro nákup a prodej deviz a minimálních poplatků za zahraniční platební styk, nabízí i zajištění proti kurzovým rizikům (forwardové obchody a opce). Společnost aktivně působí také v Polsku, Maďarsku, Slovensku, Rumunsku, Německu a Francii. Klientské portfolio tvoří více než 46 tisíc subjektů, převážně malých a středně velkých firem orientovaných na export nebo import. Je držitelem licence platební instituce a obchodníka s cennými papíry udělenou ČNB.

Více informací na: https://www.akcentacz.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář


Přečtěte si také:






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688