Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  23.05.2022 13:39:16

Na býčí sentiment na akciích je ještě moc brzy, varuje stratég Morgan Stanley

I když se index S&P 500 v pátek těsně vyhnul propadu do medvědího trhu, podle stratégů Morgan Stanley je ještě příliš brzy na to, abychom byli u akcií optimističtí.

"Akcioví klienti jsou medvědí, což je nezbytná podmínka pro udržitelné dno, ale ne dostatečná," napsali v pondělí stratégové vedení Michaelem Wilsonem. "Vzhledem k tomu, že rizika pro růst se právě objevují, je příliš brzy na to, abychom byli býčí."

Americké akcie se v posledních dvou měsících rozbouřily a index S&P 500 si v pátek zapsal svou nejdelší týdenní sérii ztrát od roku 2001 a flirtoval s medvědím trhem. Na pozadí jsou obavy z toho, že utažení měnové politiky Fedem zažene ekonomiku do recese. Průzkum manažerů fondu Bank of America minulý týden ukázal, že obavy z recese převážily nad rizikem inflace i války na Ukrajině, přičemž investoři jsou nyní na akciích nejvíce podvážení za dva roky.

Wilson ze společnosti Morgan Stanley, který i nadále patří mezi nejvýznamnější medvědy na Wall Street a který správně předpověděl poslední výprodej na trhu, uvedl, že mezi největší rizikové oblasti patří schopnost a ochota spotřebitelů utrácet, tlak na marže, nadměrné zásoby a cyklický pokles útrat za technologie.

03

Podle Wilsona rizika pro růst zisků přesněji odráží úroveň 3 400 bodů na indexu S&P 500, tj. o 13 % nižší než je současná úroveň. Očekává, že se na tuto úroveň dostane do konce výsledkové sezóny za druhé čtvrtletí.

„Do té doby by se měla rally na medvědím trhu využívat k tomu, abychom si posvítili na oblasti nejzranitelnější vůči nadcházejícímu resetu zisků,“ řekl. Stratég si zachovává podváženou pozici na cyklických technologiích a na spotřebních akciích a je neutrální u internetových a softwarových akcií.

Ale ne každý je tak pesimistický. David J. Kostin z Goldman Sachs Group očekává, že index S&P 500 letos do konce roku vyskočí o 10 % výše díky předpovídanému 8% růstu zisku na akcii.

Zdroj: Bloomberg

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688