Research (eToro)
Kryptoměny  |  08.08.2022 15:28:30

Kryptoměny se drží na nových úrovních rezistence, ale volatilita přetrvává

 

Jak bitcoin, tak ether si minulý týden udržely své nové vyšší úrovně, protože trh s kryptoměnami nadále vykazoval pozitivní známky, a to i přes určitou zjevnou volatilitu, která je stále pro nastolování cen ve hře.

Bitcoin zahájil týden obchodováním nad hranicí 23 000 amerických dolarů. Kryptoměna v průběhu týdne vykazovala určitou volatilitu, ve čtvrtek se obchodovala pod 22 250 dolary, ale rychle svou pozici obhájila. Díky pozdnímu nárůstu dnešní ráno vzrostl nad 23 500 dolarů.

Ether začal minulý týden kolem 1 675 dolarů, na začátku týdne klesl pod 1 575 dolarů, ale obchodování se vrátilo zpět a dosáhl nad 1 725 dolarů. Dnes ráno se obchoduje těsně pod touto úrovní.

 

Gas poplatky za Ethereum na rekordně nízké úrovni

Zatímco se síť Ethereum připravuje na ‚The Merge‘,  poplatky sítě se pohybují na rekordně nízkých hodnotách. Transakční poplatky sítě, známé jako poplatky ‚Gas‘, jsou na nejnižší úrovni od roku 2020. To je pro síť skutečně pozitivní.

Gas poplatky se staly jedním z bannerových témat roku 2021 pro Ethereum a s ním spojené kryptoaktivum ether. Poplatky za transakci byly extrémně vysoké, v průměru kolem 40 dolarů za transakci, což vedlo některé analytiky k označení sítě za rozbitou. Ochlazení poptávky v síti však tyto poplatky uzemnilo.  

Ačkoli může být těžké vidět pozitivní stránku klesajících cen kryptoaktiv, s blížícím se sloučením mohou být cenově dostupné poplatky opravdu dobrou věcí. V době obrovských změn pro síť jsou nízké bariéry pro vstup do sítě rozhodující pro podporu nových účastníků.

 

Bitcoin v tichosti konkuruje Ethereu

Zatímco se velká pozornost věnuje The Merge a řadě dApps a dalších protokolů na blockchainu Etherea, podle zprávy společnosti Arcane Research má rostoucí síť Bitcoin Lightning také co nabídnout.

Bitcoin Lightning Network je opravdu zajímavým aspektem největšího světové kryptoměny, na který se často zapomíná. Podle studie společnosti Arcane se však počet plateb v této síti za rok zdvojnásobil a hodnota plateb vzrostla o 400 % (hodnota v dolarech).

Síť lightning má lákavé možnosti, jak bitcoinu pomoci zvýšit jeho dominanci globálního kryptoaktiva. Společnost Arcane také zjistila, že přístup k síti se za necelý rok nafoukl z přibližně 100 000 na více než 80 milionů k březnu 2022. Toto rozšiřování sítě nelze v budoucnu ignorovat, ani když se bude množit počet konkurenčních blockchainů.

 

Britská parlamentní skupina zahajuje vyšetřování v oblasti kryptoměn

Crypto and Digital Assets All Party Parliamentary Group (APPG) zahájila vyšetřování sektoru kryptoaktiv ve Spojeném království a chce vládě poradit ohledně dalších kroků v oblasti kryptoaktiv ve Spojeném království.

Nedávno byl zahájen návrh zákona o finančních službách a trzích, který obsahuje některá klíčová ustanovení týkající se kryptoměn a zejména stablecoinů. Je proto skvělé vidět, že se parlamentní uskupení zabývá tímto sektorem a doufá, že se dozví více o jeho fungování a potenciálních přínosech ve Spojeném království.

Kryptoměny se ve Spojeném království nacházejí v kritickém bodě, pokud jde o vývoj tohoto odvětví. Pozitivní je, že inovace podporující ochranu spotřebitelů a investorů pomůže zvýšit důvěru v tento prostor a zároveň umožní, aby Spojené království zůstalo centrem rozvoje této technologie.

Simon Peters, eToro

 

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Ochranné známky

Finanční katalog

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Monitoring ekonomiky

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688